Křest v ZOO

Jakub Lev pokřtil plzeňská lvíčata!

V plzeňské ZOO se v srpnu narodila čtyři mláďata lvů berberských. Jeden samec a tři samičky nyní během uplynulého víkendu dostaly svá jména.

Slavnostního křtu tříměsíčních mláďat se zúčastnili: primátor města Plzně Roman Zarzycký, radní města Plzně Daniel Kůs, za divadlo Metro herci Michaela Dittrichová s Martinem Zounarem a v neposlední řadě i forvard indiánů, který díky svému jménu snad ani nemohl chybět - Jakub Lev.

Plzeňská ZOO chová tato krásná zvířata od roku 2022 a s novými přírůstky se jedná o již celkově patnáct mláďat! Hned třináct přitom porodila matka Tamika, která má na svědomí i nové přírůstky. A jaká jsou nová jména? Hassan, Habiba, Hayet a Hakima.

A kmotrem právě poslední jmenované lvice se stal Jakub Lev, který ihned zavtipkoval: „Je hezké mít následovnici i ve zvířecí říši.“ Pak ale vážně dodal: „Přeji jí samozřejmě především zdraví a ať se zde sejdeme třeba u dalších přírůstků.“

Mladí lvi se od tohoto dne poprvé dostali i do venkovního výběhu, návštěvníci plzeňské ZOO tak mohou nyní celou rodinku sledovat pohromadě.

Celá fotogalerie zde!