Workpress Aviation s.r.o.

HC Škoda Plzeň vítá ve svých řadách nového partnera - společnost Workpress Aviation!

Hokejový klub HC Škoda Plzeň rozšířil síť svých partnerů, nejnovějším členem rodiny indiánů se stala firma Workpress Aviation s.r.o. se sídlem v Plzni.

„Jsme moc rádi, že se nám podařilo doladit podmínky spolupráce s takto významnou společností. Věříme, že spolupráce povede k dlouhodobější formě,“ říká předseda představenstva Jan Šmucler.

Přímo v Plzni sídlící firma pod jednou střechou zajišťuje kromě obrábění dílů i kompletace sestav, svařování (včetně hliníku), povrchové úpravy eloxováním, lakováním a další. V krátkém čase, bez nutnosti realizovat dílčí fáze výroby u jiných dodavatelů. Díky vlastnímu plánovacímu ERP systému je pak kontrolována efektivita výrobních procesů a expresní dodání zakázek i u malých sérií.

Díky síti dodavatelů z celého světa navíc má Workpress Aviation okamžitě k dispozici materiály k výrobě. Množství materiálů pro letecký průmysl jako slitiny hliníku, nylon, titan a speciální plasty, má skladem.

Společnost mimo jiné realizuje projekt EU Výzkum a vývoj nového typu malé větrné elektrárny, jehož cílem je vytvoření nového typu malé větrné elektrárny, která bude určena do běžných domácností.

Zajímavostí je příběh, který společnost popisuje na svým oficiálních stránkách, kdy se od svého oboru lehce odchýlila - s příchodem nového typu koronaviru na začátku roku 2020 jsme chtěli pro naše zaměstnance zajistit ochranné prostředky proti infekci. Když jsme ale po několika dnech zjistili, že ochranné prostředky jsou téměř vyprodány, museli jsme najít řešení, jak ochránit naše zaměstnance, a tím i výrobu pro naše extrémně náročné zákazníky z leteckého průmyslu. Na trhu nebyl jen nedostatek masek, ale také filtrů i ostatního vybavení. V tu chvíli jsme věděli, že situaci budeme muset vyřešit interně. Na projekt naší nanomasky jsme vyčlenili naše zkušené vývojáře a technology a po pár týdnech jsme měli hotový první prototyp masky i se sadou filtrů. Od prvního prototypu na masce bylo uděláno více než 100 modifikací a do vývoje jsme investovali přes 100 milionů korun. Masky se osvědčily u profesionálů z řad zdravotníků, hasičů, policistů a strážníků i u široké veřejnosti.