Adam Jiříček

Adam Jiříček musí na operaci, sezóna pro něj skončila

Dva bratři, dvě podobné hokejové cesty, dvě podobná zranění... I takto by se dala popsat paralela mezi Adamem a Davidem Jiříčkovými.

Dvacetiletý David je aktuálně členem organizace Columbus Blue Jackets, za níž již letos stihl odehrát třiatřicet utkání a zapsat devět bodů. Je obránce s držením hole na pravé straně a ve své Plzni debutoval v Tipsport extralize v lednu ve svých šestnácti letech roku 2020. Na mistrovství světa juniorů se těsně před draftem NHL ovšem vážně zranil, když si hned v úvodním střetnutí šampionátu pochroumal koleno.

A nyní se pojďme podívat na cestu mladšího Adama. Je obránce s držením hole na pravé straně a ve své Plzni debutoval v Tipsport extralize v lednu ve svých šestnácti letech roku 2023. V roce 2024 se mu předvídá podobná pozice na draftu NHL jako Davidovi. V sedmnácti jej vybral trenér Patrik Augusta na světový šampionát juniorů, avšak v prvním utkání rovněž přišlo vážné zranění kolene. „Adam Jiříček absolvuje v tomto týdnu finální vyšetření na Klinice ortopedie a traumatologie FN Plzeň a po nezbytné předoperační rehabilitační přípravě podstoupí operaci zraněného kolena u specialisty na tuto problematiku profesora Petra Zemana. Tento zákrok ho vyřadí ze hry do konce této sezóny,“ píše v oficiální zprávě HC Škoda Plzeň.

Adam Jiříček se letos naplno usadil v sestavě A týmu indiánů, stihl devatenáct extraligových střetnutí. Stejný počet i za reprezentační osmnáctku a dvacítku. Třikrát v soutěži vypomohl i plzeňským juniorům.