Ohlasy 39. kolo

Odehráli jsme slušný zápas, měli jsme bodovat, hodnotí Jakub Lev

Plzeň odehrála na severu Čech dobré utkání, soupeře často přehrávala, výrazně přestřílela, avšak kvůli brance v závěru se nakonec domů vrací s prázdnou.

Kubo, dnes byly body blízko, že?
Myslím si, že jsme odehráli slušný zápas a měli jsme určitě bodovat. Kolik bychom si jich odvezli, to už bylo jedno, chtěli jsme tady ale za každou cenu vyhrát. Bohužel jsme udělali minutu před koncem takovouto chybu, to je nepochopitelné.

Co se podle vás stalo?
Minutu před koncem základní hrací doby prostě nemůžeme hazardovat s pukem v nebezpečných prostorech, když víme, že Liberec má nebezpečné protiútoky. Víme, že má šikovné hráče, obzvlášť, když se dostanou do přečíslení. Prostě jsme udělali chybu, oni ji využili, ale tohle se nesmí stávat.

Dnes slavil velký milník Lukáš Derner, pamatujete si ho z Plzně?
Pamatuji, že byl u nás, ale už bych lhal, že si pamatuji přesně sezónu. Samozřejmě mu chci pogratulovat, tisíc zápasů je nádherné číslo. Je to obrovská meta, prostě dvacet let profesionálního hokeje. To se povede pouze hrstce hráčů a klobouk dolů před ním.

Často jste na sebe naráželi, jaký je to hráč?
Tvrdý, obětavý, co skočí kamkoliv po hlavě, klidně do prázdné brány. Obětavý pro tým, důležitý na oslabení. Každý chce mít v týmu takového hráče.

Kubo, děkujeme za rozhovor!