Ohlasy 41. kolo

Neodehráli jsme špatný zápas, bohužel ale nedodržujeme základní věci, mrzí Adriána Holešinského

Škoda se v zápase proti Litvínovu dostala do vedení, následně Adrián Holešinský ve druhé části ještě srovnal, o všem nicméně rozhodly dva údery Vervy během jediné minuty. Všechny body tak bohužel míří na sever Čech.

Škodovka do utkání dobře vstoupila, byla aktivní, dostala se do vedení, avšak nakonec to přece jen nestačilo. Utkání rozhodl start poslední dvacetiminutovky, kdy indiáni inkasovali dvě branky v rozmezí 21 sekund. „Souhlasím, zde se nejspíše rozhodlo. Já si ovšem myslím, že vše už začalo ve druhé třetině, kdy jsme měli výpadek. Ty nás doprovází již několik zápasů a my si je zkrátka nemůžeme dovolit. Po zbytečných ztrátách nám posléze odcházejí síly, navíc z toho ještě inkasujeme laciné góly. Nemyslím si, že bychom dnes odehráli špatný zápas, nicméně do dalších duelů musíme více bojovat,“ má jasno Adrián Holešinský.

Proč se tomu tak děje? To si plzeňský útočník nedovede moc vysvětlit. „Těžko říct. Možná je to ztráta koncentrace, navíc nedodržujeme základní věci, na kterých se předtím dohodneme. Nedáváme si dobře kotouč z hokejky. Je to každého osobní zodpovědnost. Přesně tyto momenty nás poté stojí body a zápasy,“ dodává smutným hlasem.

Dnes bylo na programu 41. kolo, závěr základní části se tak blíží raketovou rychlostí. „V každém zápase půjde o hodně, musíme se na vše připravit a hlavně sbírat body. Je potřeba si vybudovat nejlepší výchozí pozici pro předkolo. Důležité bude hrát naší hru, aby nám to v důležitých momentech zápasu dobře fungovalo,“ praví slovenský reprezentant.

V dalším zápase čeká Škodovku křest ohněm, míří totiž na horkou půdu Pardubic, aktuálního lídra. My se soustředíme na každé utkání. Zítra si k Litvínovu něco na tréninku řekneme a poctivě se připravíme na Pardubice. Pomalu se blíží závěr základní části, tak tam určitě pojedeme sebrat nějaké body. Potřebujeme je jako sůl,“ říká závěrem Adrián Holešinský.

FOTO: Roman Turovský.