Martin Bučko

Plzeň je pro mě velká výzva, říká Martin Bučko

Těsně po vzájemném zápase se upekla výměna na trase mezi Plzní a Pardubicemi. Na východ Čech se stěhuje obránce Michal Houdek, opačným směrem míří Martin Bučko.

Martin Bučko je rodák ze slovenského Martina, součástí organizace Dynama je ale již od sezóny 2016/17. Před dvěma lety se podepsal pod bronzovou jízdu českobudějovického Motoru, vloni pod tu pardubickou a nechyběl ani na mistrovství světa hráčů do osmnácti let, dvaceti let i dospělých Slovenska. V aktuální sezóně se v týmu Východočechů představil i na Spengler Cupu a v Lize mistrů, dohromady ve čtyřiatřiceti zápasech zaznamenal osm bodů (1+8).

Dalo by se říci, že Martin Bučko na led nastupoval jako hráč Pardubic, po šedesáti minutách z něho odjel jako hráč Škodovky. Výhra 3:1 mu tak mírně zhořkla, jelikož během pár minut po utkání už byl na straně poražených. „Je to pro mě velké překvapení, protože Michal ani já jsme o tomto transferu nic nevěděli. Plzeň je pro mě velká výzva, doufám, že si vybojuji své místo na ledě. Budu se o to snažit ze všech sil,“ říká Martin Bučko.

Utkání nabídlo i zajímavé situace. V první třetině byl během oslabení trefen Houdek a z ledu odjížděl jen za pomoci spoluhráčů. V utkání nicméně pokračoval a ve druhé třetině Michal Houdek zase ostrou ranou trefil do nechráněných míst Bučka. „Na ledě jde všechno stranou, každý hrajeme proti sobě. Po zápase si samozřejmě podáme ruku a život jde dál.

A co říci o svém novém zaměstnavateli? „Dneska jsme všichni viděli, že Plzeň měla v zápase hodně střeleckých pokusů, což si myslím, že by mi mohlo vyhovovat, jelikož i já se snažím hodně střílet. Věřím, že dobře zapadnu,“ uzavírá Martin Bučko.