Zámorský v repre

Petr Zámorský byl opět povolán do národního týmu

Českou hokejovou reprezentaci čeká třetí turnaj v rámci Euro Hockey Tour v probíhající sezóně. Národní tým se vydá na Beijer Hockey Games na sever Evropy. Reprezentační trenér Radim Rulík dnes hodinu po poledni zveřejnil nominaci, v kádru nechybí plzeňský obránce Petr Zámorský.

Česká hokejová reprezentace zahájí turnaj ve čtvrtek 8. února utkáním proti domácímu Švédsku. Národní tým pak hraje v sobotu 10. února s Finskem, akci zakončí den poté duelem proti Švýcarsku. Všechny tři zápasy sehrají Češi ve švédském Karlstadu.

I pro tento turnaj ukázal hlavní trenér Radim Rulík na Petra Zámorského. Nejdůležitější součástka plzeňské defenzivy zažívá prozatím skvělou sezónu, stále je nejproduktivnějším hráčem celého mužstva. Osmkrát se mu povedlo rozvlnit síť soupeře, hned 21 branek následně připravil. S průměrným ice-timem okolo 24 minut je nejvytíženějším hráčem cele extraligy.

Škodovka má svého reprezentanta i u svých východních sousedů. Craig Ramsay nominoval brankáře indiánů Samuela Hlavaje.

Avšak reprezentace není pouze o A týmu, i v mládežnických týmech má Škoda Plzeň silné zastoupení. V nominaci kategorii U18 se objevila jména Jana Skoka a Adama Benáka, oba se tak podívají do amerického Plymouthu.

Reprezentace do šestnácti let je momentálně v Jižní Koreii, kde svěřenci Milana Razýma na Olympijských hrách mládeže vybojovali skvělé stříbro. Z Asie se přesunou rovnou do Finska, ve výběru zůstává obránce Ben Reisnecker, k němu se z Plzně přidají ještě Matěj Tománek a Jiří Maxa.

V kategorii U17 jsou mezi náhraníky ještě Antonín Klatovský s Matyášem Úblem.

Všem povolaným patří velká gratulace!