Daniel Malák #8

Daniel Malák zůstává indiánem!

Klub HC Škoda Plzeň uplatnil opci na svého odchovance Daniela Maláka, který tak i příští rok zůstává v modrobílém dresu.

Jednadvacetiletý obránce je plzeňským rodákem a odchovancem modrobílého hokeje. Prošel místní mládeží a první odlišný dres oblékl až v sezóně 2021/22, kdy vypomáhal ve dvou utkáních u partnerských Klatov. V této sezóně zároveň dosáhl jako kapitán plzeňských juniorů na mistrovský titul a v play off si odbyl i svou premiéru v extralize dospělých.

V minulém ročníku sbíral zkušenosti v prvoligovém Prostějově. Za Jestřáby odehrál i s play off 53 duelů s bilancí tři gólů a sedm asistencí. Letos je již pevnou součástí extraligové Plzně, v jejímž dresu ve čtyřiatřiceti střetnutích nasbíral osm bodů (3+5), v pro obránce důležité kolonce +/- je na +2.

Jsem moc rád, že mohu i v příští sezóně hájit modrobílé barvy. Jsem tu doma a hrát před plzeňskými fanoušky je pro mě velká čest, navíc tu mám rodinu a spoustu přátel. Chtěl bych ještě moc všem poděkovat, že v aktuálni sezóně dostávám tolik prostoru na ledě, rozhodně se budu snažit nadále svěřenou důvěru klubu splácet, říká Daniel Malák.

Dan podává v letošní sezóně velice slušné výkony. Všichni věříme, že jeho herní progres bude nadále růst, praví Tomáš Vlasák.