Tim Söderlund

Zranění Tima Söderlunda: Výzva k většímu respektu na ledě

V posledním utkání proti HC Dynamo Pardubice utrpěl Tim Söderlund zranění v oblasti hlavy a krku v důsledku nešetrného zákroku obránce Michala Houdka. Tim se dnes podrobil dalším vyšetřením a zůstává hospitalizován. Martin Straka, Jan Šmucler a několik hráčů dnes opět navštívili Tima v nemocnici. Tim všechny pozdravuje a děkuje všem za podporu.

Tento incident nás nutí zamyslet se nad bezpečností na ledě a nad významem respektu mezi hráči. Zákrok, kterým byl náš hráč zraněn, byl evidentně velmi nešetrný. Je důležité si uvědomit, že i přes rivalitu na ledě musí hráči dodržovat pravidla fair play a respektovat své soupeře. V tomto konkrétním případě věříme, že Michal Houdek, i když je bývalým hráčem našeho klubu a do Pardubic přestoupil nedávno, neměl zranění Tima Söderlunda v plánu. Věříme, že šlo o nešťastnou událost způsobenou emocemi a motivací ukázat se před "domácími fanoušky".

Nicméně, i přes tyto okolnosti musíme zdůraznit význam respektu a obezřetnosti na ledě. Hráči si musí být vědomi důsledků svých akcí a měli by být schopni rozlišit mezi tvrdou hrou a nebezpečnými zákroky. Vyzýváme proto všechny hráče, aby při hraní respektovali pravidla fair play a dbali na bezpečnost svých spoluhráčů i soupeřů.

Tim Söderlund má naši plnou podporu v rekonvalescenci, a budeme mu poskytovat veškerou potřebnou pomoc. Těšíme se na jeho návrat na led.