Ohlasy PK2

Musíme začít proměňovat šance, není to tak zlé, říká Marek Soukup

Indiáni se vracejí z válečné stezky na severu Čech s prázdnou, oba body do série na svém ledě vybojovali Litvínovští. Nyní se karta obrací a na řadě jsou tak před svými fanoušky modrobílí.

Marku, jak popsat dnešní duel?
Je to škoda. Za stavu 0:1 jsme tam měli hodně šancí, mohli jsme nějakou využít, zápas by pak byl úplně jiný. Řekl bych, že jsme dostali i takový smolný gól. Nedá se nic dělat. Oklepeme se z toho a pozítří nás čeká další zápas.

V čem je Litvínov zatím lepší?
Skvěle otáčí hru, jdou se vším do brány, vytváří si tlak, mají skvělé útočníky. My si na to musíme dát pozor, poctivě se s nimi vracet a naši hru zjednodušit.

Pro vás osobně to je první gól v extralize...
Jsem za to rád, ale mnohem raději bych byl, kdyby se stav série srovnal na 1:1.

Jaký zatím máte ze série pocit?
Za mě to není vůbec špatné. Výsledkově sice prohráváme, ale třeba včera jsme si to sami pokazili třemi inkasovanými góly během chvilky, dneska smolný gól, pak jsme mohli vyrovnat, nevyrovnali a dostali další...

Na ledě se jiskří, jak to vy vnímáte?
Je to play off, úplně jiná soutěž. Často se hráči potkávají spolu, vznikají konflikty - to k tomu patří. Já osobně ale nic velkého nemám.

Co změnit do dalšího utkání?
Každopádně proměňovat šance! To je základ. Zjednodušit hru a vše tlačit do brány. Zítra se na to při tréninku zaměříme, něco si k tomu řekneme a v sobotu se pokusíme vše zlepšit.

Marku, děkujeme za rozhovor!

Foto: Hynek Haruda