Nepovedená klička nakonec nemrzela

V s e t í n - Plzeňské vstupy do utkání jsou zpravidla vydařené. V duelu Na Lapači se častý scénář opakoval. Taktika Západočechů slavila úspěch a úvodní část tak byla v plzeňské režii. „Chtěli jsme domácí zaskočit a vyrukovat s aktivní hrou,“ konkretizuje splněný cíl kapitán David Pospíšil. Prvních dvacet minut se ukázalo jako klíčových, Plzeň odskočila na dva góly a její náskok Vsetín smazat nedokázal. „Byla bezvadně sehraná,“ pochvaloval si hru v úvodní třetině Pospíšil.

„Domácí jsme prakticky k ničemu nepustili a vyhráli jsme ji 2:0,“ rekapituluje plzeňský kapitán. Úspěšnými střelci byli Kudrna a Důras. Ve vsetínské kabině bylo zřejmě o přestávce hodně živo, Valaši totiž ve druhé třetině své hosty jasně přehráli. Ku vlastní škodě vstřelili jediný gól. „Domácí zatlačili a měli jsme co dělat, abychom ubránili vedení 2:1. Většinu z druhé třetiny byli domácí opravdu lepší. Vypracovali si několik dobrých šancí,“ pochválil soka za prostřední část zápasu Pospíšil.

Začátek třetí třetiny očekávaly ochozy s nadějí, neboť Vsetín měl hned od první vteřiny k dispozici dvě minuty přesilové hry. Jenže, Pospíšil se v oslabení dostal do úniku, který faulem řešil Němec. Během tří týdnu tak plzeňský kapitán vybojoval druhé trestné střílení. Na Slavii realizoval penaltu neúspěšně Martin Straka, tentokráte se rozjel k trestnému střílení sám Pospíšil. Vedlo se mu podobně, nedal. „Chtěl jsem udělat bekhendem zvratnou kličku a nechat odjet brankáře na druhou stranu a střílet do prázdné branky. Bohužel mi sklouznul puk, když už Roman Čechmánek odjížděl doleva a mně se nepodařilo stáhnout si puk, tak jak bych chtěl. Vlítlo mu to mezi betony. Nebylo to udělané tak, jak to mělo být.“

Těsný stav tak trval, ale Plzeň se opět ujala aktivity. „Chtěli jsme ve třetí třetině hru zlepšit a to se povedlo. Měli jsme několik šancí a brejků,“ vzpomíná Pospíšil. Odměny se hosté dočkali v 50. minutě. Definitivní k.o. zasadil domácím Trnka. Rozklížení domácí poté nechali před Čechmánkem dlouho neatakované Martina Straku s Matějovským a druhý jmenovaný dokonal tříbodový výlov. „Konečný výsledek 4:1 je si myslím spravedlivý, neboť po dvě třetiny jsme byli lepším mužstvem,“ mne si ruce David Pospíšil.