Potvrdí Plzeň narůstající formu?

P l z e ň - V posledním zápase protrhl Lasselsberger sérii proher a remíz. Výhra v prodloužení ve Znojmě byla pro plzeňské hráče teprve druhá v osmi přípravných zápasech. Ale výkony stále se utvářejícího týmu jdou pořád nahoru. Dalším soupeřem Plzně bude na domácím ledě tým Kladna. Plzeňští se budou i v tomto utkání muset obejít bez řady opor. Chybět budou zranění Moravec, Cartelli a Výborný a nejistý je i start s nachlazením laborujících Štěpánka a Neckáře.
Zápas začíná v plzeňské ČEZ aréně v pátek v 17:30.

Na Kladně se žene kupředu mládí:

Kladno přes léto zažilo velké návraty, ale i odchody. Ze Sparty se zpátky domů po sedmi letech vrátil obránce Libor Procházka, kterého plzeňské publikum zná velmi dobře z jeho nepříliš povedeného působení v Plzni v loňském roce. Naopak díky startu NHL přichází Středočeši o řadu talentovaných hráčů. Smlouvu s Montrealem podepsal Plekanec, s Minnesotou gólman Kopřiva a Huml chce zkusit štěstí na farmě Bostonu. I tak ale v týmu zůstává řada nadějných hráčů. Mezi nimi brankář reprezentační osmnáctky Pavelec nebo sourozenci Frolíkovi, kteří v loňské sezóně vyrostli po boku zkušených hráčů Patery a Procházky.
Již v přípravě Kladenští dokazují, že kombinace mládí a zkušeností přináší ovoce. V posledních třech zápasech Kladno neprohrálo. Na domácím ledě porazilo 3:2 Litvínov a remizovalo 2:2 s Klotenem (stejný výsledek jako Plzeň) a dokonce uspělo i na ledě soupeře, když porazilo 3:2 pražskou Slavii, když k vítězství pomohl jedním gólem do NHL odcházející Plekanec.

Sestava Kladna v utkání v Litvínově:
Lev - Čech, Evan, Hájek, Procházka Libor, Růžička, Ševc, Špelda, Zeman - Bílek, Fiala, Frolík Michael, Frolík Martin, Gardoň, Havel, Horna, Kalla, Patera, Procházka Martin, Tlustý, Zajíc

Boj o místo v sestavě Lasselsbergeru vrcholí:

V sestavě Plzně již bude chybět útočník Tomáš Jelínek, který se neprosadil v konkurenci plzeňských útočníků a vrátil se do mateřského Písku. O svoje místo v kádru budou bojovat i junioři Pulpán, Štich, Polák a Kica. Na konci týdne by se totiž mělo rozhodnout, zda u A-týmu zůstanou nebo se vrátí do juniorky. A i hráči, kteří mají svoji pozici jistou, mají o co hrát. Trenéři totiž stále zkouší různá složení útočných trojic. Hledání ideální sestavy jim však stále brzdí zranění a nemoci hráčů. I v zápase s Kladnem budou samozřejmě stále chybět zranění Moravec, Cartelli a Výborný a nejistý je i start s nachlazením laborujících Štěpánka a Neckáře. V posledním zápase ve Znojmě navíc nenastoupili ani Havelka a Michal Straka.

Sestava Plzně v utkání se Znojmem:
Jež - Trnka, Trojovský, Pulpán, Jindřich, Štich, Nedoma, Šrek, Klaus - Adamský, J. Straka, Andrašovský - Paroulek, Kica, Matějovský - A. Padělek, Kracík, Vorel - Důras, Polák, Kocák