Potvrdí Plzeň vzrůstající formu i v Pardubicích?

P l z e ň - „Už je to tady,“ skandovali plzeňští fanoušci před závěrečnou sirénou utkání s Třincem. Na devátý pokus se modrobílí konečně dočkali své první výhry, když porazili Třinec 4:2. Plzeňané tak potvrdili rostoucí formu z posledních zápasů. Vždyť proti Liberci i Vsetínu je od tří bodů dělil jen kousek! V neděli čeká aktuálně jedenáctý LASSELSBERGER bitva na ledě Pardubic. Východočeši za sebou mají sobotní dohrávku, ve které porazili Kladno na jeho stadionu 3:0. Dvě branky si připsal explzeňský František Mrázek, který se tak vyhoupl do čela bodování Pardubic. Na výkonu mužstva se příliš neprojevila ani absence klíčových hráčů.

Utkání startuje na ledě pardubické ČEZ Arény v neděli v 18,00!

Stejně jako na Kladně budou i proti Plzni Pardubičtí postrádat Michala Mikesku, jenž má problémy se zády. V prvním útoku ho zastoupí pravděpodobně slovenský forvard Peter Klouda. Zdravotní problémy nedovolí nastoupit ani obránci Andreji Novotnému, jenž v utkání s Třincem utrpěl otřes mozku. František Mrázek, který si při testování hokejky na pátečním tréninku kuriózně vykloubil palec, se rychle zotavil a měl by být připraven. Z kladenského ledu si krvavá zranění na hlavě odvezli Hlinka s Kolářem, ani oni by však neměli proti Plzni chybět.


Sýkora přeci jen odletěl

Pardubice definitivně přišly o útočníka Petra Sýkoru, který v pátek odletěl do Washingtonu, kde se pokusí probojovat do základního kádru Capitals. Odchod Sýkory do zámoří provázela řada dohadů. Sýkora se zalekl výhrůžek vedení Pardubic, kde měl platnou smlouvu. Klub ho byl ochoten do NHL pustit s tím, že vrátí všechny mzdy od 1. května. Sýkora od začátku sezóny za Pardubice nenastoupil, s týmem však trénoval. "Nikde není psáno, že se ve Washingtonu prosadím. Kdyby to nevyšlo, musel bych se vrátit do Pardubic a to by pro mě bylo finančně nevýhodné," řekl začátkem týdne Sýkora pro idnes.cz. Vedení Moelleru Sýkorovi odchod definitivně povolilo až ve čtvrtek, neboť dostalo záruku, že peníze obdrží.



Lubina měl opět problémy s alkoholem

Pardubický veterán Ladislav Lubina se postaral o aféru, kvůli které byl na krátkou dobu dokonce vyřazen z kádru. Osmatřicetiletý útočník přišel na jeden trénink pod vlivem alkoholu. „Přišel trošku neupraven, neustrojen a trošku přepadával,“ řekl trenér Martinec. Lubina, jenž měl problémy se životosprávou už dříve, se podle svých slov zdržel na jedné oslavě. Celá kauza se nakonec vyřešila pokutou.


Mrázkovi se daří

Útočníkovi Františku Mrázkovi, jenž v uplynulé sezóně oblékal dres Plzně, se v novém působišti daří. Dvě branky proti Kladnu mu pomohly do čela kanadského bodování Pardubic. V dosavadních devíti zápasech si připsal sedm bodů za pět branek a dvě asistence. Stejnou bodovou bilancí se může chlubit i Jan Čaloun (4+3) a Michal Mikeska (1+6), jenž je zároveň nejlepším nahrávačem týmu.




vs. HC Moeller Pardubice HC Lasselsberger Plzeň
Bilance týmů v extralize
Postavení v tabulce 4. 11.
Skóre 24:13 15:22
Výhry 5 1
Remízy 1 3
Prohry 2 4 (+1 v pr.)
Body 16 7
Hráči
Nejproduktivnější hráč Mrázek - 7 (5+2) Padělek - 6 (5+1)
Nejlepší střelec Mrázek - 5 Padělek- 5
Nejvíce trestných minut Snopek - 16 Klaus - 20
Nejlepší +/- Novotný- +6 Padělek - +3
Brankáři Lašák- 94,92 % Málek - 93,47%
Marodka
Mikeska, Novotný Nedoma, Kocák

Sestavy soupeřů z posledního kola:

Pardubice: Lašák - Snopek, Čáslava, Havíř, Kántor, Mudroch, Linhart - Mrázek, Blažek, M. Hlinka - Čaloun, Klouda, J. Kolář - Cetkovský, Rolínek, Lubina - Tvrdík, Koukal, Korhoň.

Plzeň: Málek - Jindřich, Trnka, Klaus, Štěpánek, Cartelli, Štich, Výborný - A. Padělek, Kracík, Andrašovský - Zelenka, Tvrdoň, Adamský - D. Moravec, J. Straka, Matějovský - Důras, Vorel, M. Straka