Na Slavii dohrála Plzeň se čtyřmi zdravými obránci

Hned několik vrásek na čele přibylo během včerejšího utkání Lasselsbergeru v Sazka Aréně na čele plzeňského kouče Jiřího Kučery. Ještě dopoledne si myslel, že mu bude v utkání chybět jen nachlazený Lukáš Pulpán a brankářská dvojka Petr Jež, který také bojuje se zdravotními potížemi. Jenže to nebyla pravda, když Mário Cartelli dopoledne oznámil, že má zvýšenou teplotu teprve začal černý sen. Další série nemocí a zranění způsobila, že jen pětice obránců dovedla boj s Pražany do vítězného konce. A to Jiří Dobrovolný bojoval s bolestivě nastřelenou lícní kostí.

Lukáš Pulpán již delší dobu bojuje se zvýšenou teplotou, Petr Jež má také zdravotní potíže. To byly informace známé již ráno před utkáním na Slavii. Mária Cartelliho ještě dopoledne vyřadila horečka stejný osud potkal i Lukáše Dernera, který byl dokoce připraven naskočit do utkání, ale nakonec vypadl ze hry. Další ránou byly obnovené srdeční potíže Milana Nedomy, zkušený bek naskočil jen ve třech střídáních. A aby smůly nebylo málo, pukem do obličeje dostal Jiří Dobrovolný. Ten však bojoval a s bolestivým otokem (viz foto) dohrál. Situace podobná té ze čtvrtfinále play-off proti Pardubicím měla podobně šťastný konec. Právě jeden z beků duel rozhodl. Dvanáct vteřin před koncem prodloužení se trefil ranou od modré Benák.

Další utkání čeká Lasselsberger v neděli ve Vítkovicích, zranění nebo nemocní beci tak mají dost času na vyléčení svých neduhů.