Zaboduje Plzeň v Praze i počtvrté?

Plzeň - Předehrávka 50. kola O2 extraligy svede do souboje týmy Plzně a pražské Slavie. Západočeši jezdí do hlavního města velmi rádi. Letos vybojovali pět bodů na Spartě a jeden si připsali právě v souboji s vedoucí Slavií. Navíc ze Sazka Arény vozí Lasselsberger body pravidelně. V loňském roce zde vyhrál oba duely, letos si připsal prohru v prodloužení. Jak se tedy povede Plzni nyní?


HC SLAVIA PRAHA
vs.
HC LASSELSBERGER PLZEŇ


Tři zápasy, tři remízy

Počítáme-li letní Tipsport Hockey Cup, sehrály tyto dva týmy letos již pět utkání a ve všech dokázala Plzeň bodovat. Z celkových patnácti bodů si jich na své konto připsala rovných 11! V samotné extralize skončily všechny tři duely remízou a vždy vyhrál domácí tým v prodloužení. Ale v Sazka Aréně to mohlo být jinak. Tomáš Vlasák neproměnil hned v úvodu nastaveného času trestné střílení a po necelých dvou minutách hry překonal Málka, trochu šťastně, Marek Tomica. Plzeň má i tak v souboji se sešívanými štěstí. Domácím dvoubodovým výhrám vždy předcházelo dohánění dvoubrankového manka. V Sazka Aréně se dá očekávat tvrdý boj a krásný hokej!


Červenobílí jsou v krizi

Je to prostě fakt. Z posledních deseti zápasů vybojovali svěřenci trenéra Růžičky pouhé dvě výhry a k tomu další tři body za prohry v prodlouženích, popřípadě samostatných nájezdech. Pražané dokázali vyhrát pouze ve Zlíně, v posledním kole si s obtížemi poradili s Ústím. Na druhou stranu je potřeba říci, že před vlastním publikem sehrála Slavia jen čtyři zápasy, přesto vyhrála jen s extraligovým nováčkem a překvapivě prohrála s Třincem, následně smolně s Libercem a naposledy si všechny body odvezlo i Kladno. To vše zapříčinilo, že červenobílí opustili pozici lídra, kam se již se čtyřbodovým náskokem posunuly České Budějovice. A to má vítěz základní části v příštím roce jistotu Ligy mistrů…

Vitali Taskinen skončil

O tři body vede před spoluhráčem Romanem Červenkou, přesto je mezi nimi rozdíl v bodování celé soutěže osm příček. David Hruška s umístil s 31 body na třetím místě, obklíčen je druhým Důrasem, který má o bod více a čtvrtým Divíškem, jenž má bodů stejně, ale o jeden přesný zásah méně. Do první třicítky nejproduktivnějších hráčů soutěže patří ještě na patnáctém místě Josef Beránek a na 28. příčce Jaroslav Bednář. V plzeňském dresu Vampola, Fabuš a Vlasák.


Slavia v krizi? Plzeň taky…

Jestliže jsem hovořil o tom, že Pražané v posledních deseti zápasech vybojovali devět bodů, tak Plzeň je na tom podobně. Jedenáct. Lasselsberger sice vyhrál čtyři duely, ale dva až v prodloužení a to je problém letošní sezóny. Keramici mají prakticky stejně zápasů, ve kterých nebodovali jako pátá Sparta a čtvrté Karlovy Vary a suveréně nejméně z týmů, které jsou pod nimi, ale na druhou stranu má tříbodových výher méně už jen poslední Ústí! A je to znát.. Keramici se tak musí než dopředu, ohlížet tabulkou spíše dozadu. Mají sice tříbodový náskok na Třinec, ale na jedenácté Znojmo už jen sedm!


Divíšek již přestřílel Důrase

Perfektní vstup do sezóny prožíval Michal Důras. Střílel branky jako na běžícím pásu a navíc rozdával finální přihrávky. I proto je stále nejproduktivnější hráčem svého týmu, přesto ho stíhá, nyní už pouze s jednobodovým mankem, plzeňský kapitán Tomáš Divíšek. Ten již svého mladšího kolegu přestřílel, když jedinou brankou proti Českým Budějovicím zaznamenal svůj devatenáctý gól v sezóně. Michal Důras se naposledy prosadil před šesti zápasy ve Zlíně.

-----------------------------------------------------------------------------------

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC Slavia Praha:

Postavení v tabulce: 2.
Počet bodů: 80
Počet vstřelených branek: 147
Počet inkasovaných branek: 99
Nejproduktivnější hráč: David Hruška 31 (20+11)
Nejlepší střelec: David Hruška - 20 branek
Nejlepší nahrávač: Josef Beránek - 14 asistencí
Nejtrestanější hráč: Radek Duda – 80 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Tomáš Žižka +25
Nejhorší hráč v bodování +/-: Roman Němeček -4



HC Lasselsberger Plzeň:

Postavení v tabulce: 6.
Počet bodů: 62
Počet vstřelených branek: 141
Počet inkasovaných branek: 140
Nejproduktivnější hráč: Michal Důras 32 (18+14)
Nejlepší střelec: Tomáš Divíšek - 19 branek
Nejlepší nahrávač: Jaroslav Kracík - 17 asistencí
Nejtrestanější hráč: Tomáš Divíšek – 125 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Petr Vampola +13
Nejhorší hráč v bodování +/-: Tomáš Divíšek -18

-----------------------------------------------------------------------------------

Extraligová zajímavost

Už jen dva týmy se nepřehouply přes hranici sta nastřílených branek. Znojmu chybí jediný zásah, poslednímu Ústí sedmnáct. Na druhou stranu najdeme ještě tři družstva, samozřejmě na vedoucích pozicích, která ještě 100 gólů neobdržela. Právě Plzeň může v předehrávce padesátého kola Slavii z tohoto klubu vyškrtnout, chybí jediný zásah. Vedoucímu Mountfield jedenáct a třetím Tygrům dokonce sedmnáct. Jestli vás něco na tabulce ještě zaujme, je to skóre Lasselsbergeru. 141:140! Jen o devět inkasovaných branek jsou na tom hůře Lvi z Ústí a o šest vstřelených gólů Slavia. Takže když v dalším zápase porazí Západočeši svého pražského soka alespoň 7:0, jsou nejlépe střílejícím týmem v extralize..:)

-----------------------------------------------------------------------------------

Výsledky z posledního kola

HC SLAVIA PRAHA 4
HC SLOVAN ÚSTEČTÍ LVI 3
(1:2, 2:0, 1:1)





Branky a nahrávky: 6. Žižka (V. Růžička ml.), 22. Doležal (Žižka), 35. V. Růžička ml. (Hlavačka), 46. Bednář (Kadlec) - 16. V. Novák (Špirko), 17. T. Martinec (Čaloun), 53. V. Novák (Špirko).
HC SLAVIA PRAHA: A. Svoboda - Kadlec, Vašíček, Hlavačka, Kolařík, Sloboda, Žižka, Němeček, Drtina - D. Hruška, Beránek, Tomica - Bednář, Rataj, Sup - Klepiš, V. Růžička ml., Doležal - Sklenář, Vondrka.
Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

HC Lasselsberger Plzeň 1
HC Mountfield Č. Budějovice 4
(0:2, 0:0, 1:2)




Branky a nahrávky: 45. Divíšek (Cartelli) - 2. Šimánek (Kůrka), 4. Veselý (Hřebejk), 41. Kůrka (Sailer), 54. Vak (Toman).
HC Lasselsberger Plzeň: Málek - Dobrovolný (48. Dresler), Čakajík, Cartelli, Derner, Jasečko, Redlihs - Fabuš, Divíšek, Matějovský - Vlasák, Kracík, Adamský - Důras, Vampola, Laš - Dvořák, Šindel, Kubalík.
Trenéři: Kučera a F. Černý.

-----------------------------------------------------------------------------------