Kolotoč zápasů pokračuje v Karlových Varech

Plzeň – Tento týden se hráči Lasselsbergeru nepředstaví v letním poháru Tipsport Hockey Cup, ale i tak sehrají dva přátelské duely. Hned v tom prvním vyzvou obhájce stříbra z loňské sezóny, mužstvo Karlových Varů, navíc na jeho ledě. V sestavě by opět neměl chybět i Martin Straka a diváci si v Dolní Kamenné jistě přijdou na své! Pokud se na zápas nechystáte osobně, bude pro vás připraven náš on-line přenos.


HC ENERGIE KARLOVY VARY
vs.
HC LASSELSBERGER PLZEŇ


přátelsky – úterý 12. srpna v Dolní Kamenné


Hlavní změnou u áčka je výměna trenéra

Stříbrný tým z posledního ročníku hokejové O2 extraligy opustili Vojtěch Polák (HC Oceláři Třinec), Milan Kraft (HC Slavia Praha), Petr Míka (KLH Chomutov) a Kamil Tvrdek (Žilina). Obranu přišel vyztužit Kamil Černý. Hlavní změna se však udála u kormidla. Zdeněk Venera se vrátil do Zlína a jeho asistent Václav Baďouček zamířil do Znojma. Na lavičce Západočechů tak stanul reprezentační asistent Josef Paleček, jeho pravou rukou se stal Mikuláš Antonik.

Energetici zatím pokaždé vítězně

Stejně jako Plzeň, tak i Karlovy Vary doposud odehráli v přípravě tři duely. Hned na úvod si smlsly na Českých Budějovicích (5:2), když již po první třetině vedly 3:0. Následovala dvě utkání v rámci Tipsport Hockey Cupu. Nejprve s Ústím nad Labem, kdy zelenobílí dokázali svého soka zlomit až v prodloužení – 3:2. Poslední duel na ledě Chomutova byl jednoznačný a výhra 3:0 i značila, v jakém poměru si obě mužstva rozdělila body do tabulky.

Karlovy Vary se představí na Spengler Cupu

Spengler Cup je nejstarší mezinárodní klubovou soutěží v ledním hokeji. První ročník byl sehrán v roce 1923 a turnaj se od té doby pravidelně konal každý rok mezi Vánocemi a Novým rokem s výjimkou let 1939, 1940, 1949 a 1956. Role hostitele vybraných účastníků se již více než tři čtvrtě století ujímá desetitisícové městečko Davos v malebném údolí švýcarských Alp. V roce 1978 přesídlil turnaj z venkovního kluziště do uzavřené haly místního hokejového klubu, který se hokejové události pravidelně účastní a v konkurenci světové špičky si mnohdy vede více než dobře. V historii dokázali tento turnaj vyhrát z našich zástupců jen hráči Dukly Jihlava, LTC Praha, Rudé Hvězdy Brno a v roce 1975 Československý olympijský tým. Naposledy se to povedlo Jihlavě v roce 1985.

Situace kolem Tomáše Divíška vyřešena, už patří Pardubicím

"Tomáš Divíšek odešel v dubnu z Plzně do Ruska. Jeho angažmá se nezdařilo, ale ne naší vinou. Po návratu do Plzně požadoval Tomáš se svým agentem doplatit od Plzně plat za měsíce, ve kterých nebyl hráčem Plzně. Na to vedení nemohlo přistoupit a přes veškerou snahu udržet ho v Plzni nezbylo, po dlouhých jednáních, jiné řešení, než Tomáše prodat do Pardubic," vysvětlil generální manažer Lasselsbergeru Martin Straka. Sám forvard bere vše s nadhledem a nejdůležitější pro něj je, že má jistotu. „Nevyšlo mi to v Rusku, protože Jekatěrinburg zkrachoval. Dnes ráno jsem přišel v Plzni na stadion, kde mi oznámili, že se dohodli s Pardubicemi. Pak mi hned volal pan Kusý, během hodiny jsem se sbalil a vyrazil,“ říká s úsměvem směrem ke svému přesunu na východ Čech šikovný centr. Ten se tak s Plzní loučí během pár měsíců již podruhé.

Kádr je ustálen...

Na pondělním tréninku se hráči představili v těchto pětkách : Málek (Altrichter, Francouz) - Vlasák, Straka, Fabuš – Benák, Pácal. Adamský, Kracík, Matějovský – Cartelli, Redlihs. Dvořák, Vampola, Důras - Štich, Čakajík. Laš, Šindel, Kubica – Dresler, Dobrovolný. Do soupisky na utkání s Karlovými Vary bude vedle Čakajíka dopsán Štich. Stále mimo hru zůstává nemocný Hudec a odpočívat bude po kempu reprezentace do dvaceti let Kubalík.

-----------------------------------------------------------------------------------

Výsledky z posledního kola

KLH CHOMUTOV 0
HC ENERGIE KARLOVY VARY 3
(0:1, 0:2, 0:0)





Branky a nahrávky: 2. Košťál (Kumstát), 26. Kristek (Hanzlík), 30. Skladaný (Kuběna).
HC Enerigie: Sáblík - Duben, Němec, Řezníček, Grof, Hanzlík, Dobroň, Brňák, Mudroch - Košťál, Skuhravý, Kumstát - Hluchý,M elenovský, Bílek - Skladaný, Kristek, Kuběna - Procházka, Pech, Rumpál.
Trenéři: Paleček, Antonik.

HC SLAVIA PRAHA 4
HC LASSELSBERGER PLZEŇ 2
(0:1, 3:1, 1:0)




Branky a nahrávky: 29. Vondrka (Holec), 36. Bednář (Žižka), 36. Červenka (Bednář), 50. Kachlík (Sklenář) - 18. Laš (Šindel), 39. Čakajík (Vampola).
HC Lasselsberger Plzeň:Málek (Altrichter) - Benák, Cartelli, Dobrovolný, Čakajík, Redlihs, Dresler, Pácal - Straka, Vlasák, Vampola, Fabuš, Důras, Kracík, Šindel, Dvořák, Matějovský, Kubica, Laš, Adamský, Stránský.
Trenéři: Hynek a Razým.

-----------------------------------------------------------------------------------