Místo kachny byly špagety a pak vzhůru do Plzně, popsal hektický den nováček v modrobílém dresu

Plzeň - Posila západočeského celku Jaroslav Nedvěd prožil opravdu hektický den. Ráno ještě v nohách cítil včerejší utkání Mostu s Berounem, za který pravidelně nastupuje, večer se už proháněl po ledové ploše plzeňské ČEZ Arény a pomohl týmu k velmi důležitému druhému vítězství v celé sérii. “Bylo to, jako když naskočíte do rychlíku, neměl jsem s týmem vlastně žádný trénink, ale jsem rád, že jsme vyhráli. Zítra na ně vlítnem znova, “ pravil natěšeně Nedvěd, který do zápasu nastoupil s číslem dvacet dva.

Plzeňští hokejisté opět pořádně pocuchali nervy svým fanouškům. Pod střechu ČEZ Arény se jich dnes večer natěsnalo bezmála 8 200 a viděli opravdu napínavou podívanou. Dramatické utkání mělo šťastný konec pro modrobílé, kteří díky gólům Maria Cartelliho a kapitána Martina Straky vyhráli 2:1. Plzeň se tak ujala vedení v sérii 2:1 na zápasy.

Hokejová Strakova paráda a skvělý Chábera, chválil plzeňský trenér

Trenér hostujícího celku Jiří Seidl zhodnotil utkání krátce: “ My jsme dneska odehráli pouze dvě třetiny, ta první se nám vůbec nepovedla. V play - off se musí hrát všechny tři třetiny, což bylo rozhodující, “ prohlásil kouč Pardubic.

Milan Razým , trenér hokejistů Lasselsbergeru měl pochopitelně úsměv na tváři a důvod ke radosti. “ Jsme spokojeni s výsledkem i s předvedeným výkonem celého mužstva. Byla to velká hokejová taktická bitva. Za stavu 1:0 Martin Straka přidal opravdovou hokejovou parádu, “ uznal excelentní sólo plzeňského kapitána. “Pak se ale soupeř dostal zpět do zápasu, ale kluci předvedli odhodlaný a bojovný výkon podpořený skvělým Honzou Cháberou v bráně ,” zakončil hodnocení trenér Milan Razým.

Věřil jsem, že závěr už zvládneme, přál si Mario Cartelli

První gól Lasselsbergeru vstřelil ve vlastním oslabení unikajícíí Mario Cartelli , který poprvé rozjásal vyprodanou plzeňskou arénu. “Utrhli jsme se ve vlastním oslabení, já jsem najížděl napravo. Dostal jsem výbornou přihrávku od Martina Straky a protože jsem věděl, že Lašák mívá spodek dobře pokrytý, snažil jsem se střílet nahoru. Naštěstí to tam spadlo, jsem za to moc rád, “ popsal celou situaci plzeňský obránce.

Plzeň ale zažila v posledních deseti minutách velmi krušné chvilky, obzvlášť, když Moeller v početní výhodě snížil opět na rozdíl jediného gólu. “Gól v oslabení není vůbec nic příjemného, ale věřil jsem, že závěr zvládneme a Pardubice porazíme, “ prozradil Cartelli.

S přibývajícími zápasy síly ubývají, ale každé vítězství rychle únavu zahání, což přiznává i opora zadních řad Lasselsbergeru. “My už jsme otrlí z Třince, zápasy byly hodně náročné a navíc dlouhé cestování. Teď jsme měli navíc dva dny pauzu a dneska vyhráli, takže máme pořád dost sil, “ hlásí odhodlaně Mario Cartelli .

Měli jsme být více aktivnější, uvědomuje si Matějovský

I útočník Radek Matějovský byl po zápase velmi šťasný. “ Je velmi těžké hrát první domácí zápas v play - off, nechceme zklamat diváky. O to více je ta dnešní výhra cennější, “ přiznává hráč s číslem sedmdesát jedna. “Dnes to byl hrozně těžký zápas. Po první třetině jsme se stáhli, měli jsme být více aktivnější, “ hodnotí zpětně. Už zítra ale čeká modrobílé další tuhá bitva. “ Bylo by krásné vést v sérii 3:1, ale bude to hrozně těžké, “ uvědomuje si.

Zítra na ně vlítnem znova, natěšeně pravil Nedvěd

Zažil velmi hektický den, přesto na jeho konci pohoda a dobrá nálada. Útočník ve službách prvoligového Berouna Jaroslav Nedvěd zažil hodně nezvyklou neděli. “Ještě včera jsem hrál s Berounem v Mostě, tam bylo asi sto padesát lidí a dneska najednou o osm tisíc víc,”smál se nováček v modrobílém dresu. “ Dneska dopoledne manželka pekla kachnu, tak jsem se těšil na oběd a v tom zavolal Milan Tichý, že mě potřebují, protože pár hráčů nebylo úplně fit. A tak místo kachny jsem si dal špagety a vyrazil do Plzně, “ popsal velmi vtipným způsobem události jen pár hodin staré.

Ocitl se tím pádem v úplně jiné soutěži. “ Byl to obrovský skok! V Berouně hrajeme o záchranu v první lize a najednou jsem v extraligovém play - off, to je nádherné, “ říká Nedvěd. “neměl jsem s týmem ani jeden trénink, extraliga je mnohem rychlejší, to je skok jak do rozjetého rychlíku,” pravil.

Pro ujasnění ještě dovysvětlil, jak se ocitl v plzeňském dresu. "Plzeň si mě ještě před koncem přestupního termínu po vzájemné dohodě připsala na hráčkou listinu, abych v případě nějakých zdravotních problémů mohl zaskočit a vypomoci. Jsem za tu šanci rád, " upřesnil Nedvěd.

Dlouhá léta působil v pražské Spartě a pamatuje na horké chvilky, které tady za dlouhá léta v jiném dresu zažil. “ Působil jsem ve Spartě jedenáct let a je pravda, že jsem si tady taky vyslechl své. Já ale věřím, že mi fanoušci přijmou, já přece nejsem žádný sparťanský kolaborant. Jsem rád, že mohu v Plzni být a týmu pomoci v play - off, “ dodal na závěr Jaroslav Nedvěd, nová posila Lasselsbergeru Plzeň.