Do Plzně se vracím rád, pochvaluje si Boháč

Plzeň - Staronová tvář v plzeňském dresu Dominik Boháč se na prvním "ledovém" tréninku objevil v modrém dresu, v provizorní první lajně. Ve "svém" útoku tak měl Martina Straku, Tomáše Vlasáka a Michala Tvrdíka. Úvodní hodiny mezi mantinely spíše patří neoblíbenému si zvykání na výstroj, nově i na zúžené hřiště, než na rozmýšlení sestavy. Přestože ho ještě čeká boj o místo v sestavě, mladý bek neztrácí optimismus. "Jsem rád, že jsem se s Plzní domluvil. Vracím se sem určitě s dobrými pocity," prohlásil Boháč.

Dominiku, do Plzně se vracíte ze svého zámořského angažmá. Jak ke svému staronovému působišti přistupujete?
Je pravda, že jsem dva roky hrál v Kanadě. Tam je hokej více o rychlosti a tvrdosti. Hráči se musí rychleji rozhodovat a hodně se hraje do těla. Já jsem chtěl nyní přejít na „chlapský“ hokej. Jsem rád, že se mi Martin Straka s panem Tichým ozvali a domluvili jsme se. Vracím se určitě s dobrými pocity.

Jak vnímáte osobu Martina Straky? Byl pro vás velkým lákadlem k návratu?
Určitě byl. Jako pro každého tady. Martin je ikona hokeje a každý za ním jde.

Byla ve hře jiná možnost, než štace v Plzni?
Měl jsem nabídky tam ještě rok zůstat. Na letní přípravu jsem do Čech přilétl ještě nerozhodnutý, ale nakonec jsem volal agentovi, že tu chci hrát.

Vracíte se ve stejnou chvíli jako Jan Stránský, který stejně jako vy před dvěma lety odlétl hledat za moře. Takhle jste návrat společně plánovali?
To se jen tak seběhlo. Když jsem s Honzou ještě mluvil v sezóně, nevěděl, jestli tam nezůstane. Nakonec se vracíme opravdu stejně.

Sledoval jste v Kanadě zápasy Plzně?
Samozřejmě. Byl jsem pořád na internetu, o výsledcích jsem měl přehled. Dokonce jsem viděl přímo i několik zápasů po síti.

Na ledě se v dresu A týmu prohání znatelně větší počet hráčů v juniorském věku. Vnímáte to vy osobně jako plus, že si v kabině máte s kým prohodit slovo?
Jasně, že je to dobře. Na druhou stranu starší kluci nás berou v pohodě, takže není žádný problém.

Když se podíváme na první trénink na ledě, jak obtížné bude vrátit se mezi mantinely?
Těžké je to vždycky. Ten první týden, než se všechno zaběhne a než si zvyknu na výstroj, je náročný.

Oblékl jste modrý dres, který vám jako parťáky do útoku přisoudil opory a nejzvučnější jména Plzně – Martina Straku a Tomáše Vlasáka. S jakými pocity jste jim rozdával přihrávky?
(smích) Sám trenér nám říkal, že sestavu jen tak poskládal na následující týden. Není to nic vážného, ale určitě potěší zahrát si v lajně s takovými osobnostmi.

Jak vidíte své šance prosadit se napevno do A týmu?
Bude to těžké, ale poperu se o tu šanci. Beků tu tolik není a já se chci do sestavy dostat. Udělám pro to všechno.