Dokáže Plzeň bodovat s Třincem i počtvrté?

Plzeň – Ještě dvě kola odehrají extraligoví hokejisté do reprezentační pauzy. V rámci devětačtyřicátého kola odcestují Indiáni na nejdelší možnou cestu - do Třince. S ním letos modrobílí ve všech střetnutích bodovali, připsali si ovšem hned dvě prohry. V poměru bodů ale vede Plzeň pět ku čtyřem. Dokáží Západočeši s Oceláři bodovat i počtvrté?


HC OCELÁŘI TŘINEC
vs.
HC PLZEŇ 1929

Werk aréna, Třinec
7. února 2009
49. kolo hokejové O2 extraligy

Ve všech vzájemných duelech v tomto ročníku Plzeň získala alespoň bod. V desátém kole sice dokázali modrobílí během minuty stáhnout dvoubrankové manko, ovšem z výhry po nájezdech se stejně nakonec radovali hosté. V odvetě se naopak Indiáni dlouho těšili z vedení, nakonec podlehli v prodloužení. Naposledy zkřížily hokejky obě mužstva v posledním zápase roku 2009, kdy Oceláři sice rychle vedli, svěřenci kouče Jelínka ale zápas otočili a vyhráli za tři body. Jak tomu bude nyní?

-----------------------------------------------------------------------------------

Udrží čtyřku?

Na podzim kralovali extralize. Moravskou nadvládu společně se Zlínem a Vítkovicemi jen horko-těžko zachraňovaly pro Čechy Pardubice. Nyní je situace trochu jiná, Třinec má pouze jednobodový náskok na páté Vítkovice a čtyři body výhodu oproti šesté Spartě. Naopak šest bodů ztrácí na třetí Pardubice a šestnáct na vedoucí Plzeň. Za posledních deset zápasů Oceláři pouze třikrát vyhráli za tři body, v tabulce domácích zápasů jim patři až šesté místo, venkovních čtvrté.

Nejproduktivnější je Kohn

Ladislav Kohn táhne Třinec. O bod vede před Indiány Vlasákem a Vampolou, celkově mu patří čtvrtá příčka v bodování ligy, stejně bodů má i třetí Petr Ton ze Sparty. Pětatřicetiletý útočník, který se šestnácti body prosadil i v reprezentaci, přišel z Nizhnekamsku, prosadil se i v NHL a ve Švédsku. Kohn je také v popředí v jiné statistice. Se 146 nasbíranými minutami je druhý v extralize za Vopatem z Litvínova a před Skuhravým z Varů.

Duba slavil

V pátek 29.ledna slavil své dvousté extraligové utkání. Osmadvacetiletý sympaťák, který pod Javorový přišel v létě z finského Pori, nashromáždil dvě stovky zápasů během šesti sezón ve čtyřech extraligových klubech. Začal v sezóně 03/04 ve Znojmě (54 zápasů), další sezónu působil v Plzni (35 zápasů), po roční přestávce se pak na dvě sezóny a úvod třetí vrátil do Sparty (90 zápasů), se kterou slavil jeden mistrovský titul. Letos přidal ke svým 179 extraligovým zápasům 21 v drese s dráčkem na prsou. Kromě těchto zápasů působil Duba v seniorském hokeji ještě ve Finsku (81 zápasů v Lappeerantě, 8 zápasů v Turku a 15 v Pori) a ve Švédsku (25 zápasů za Leksand).

-----------------------------------------------------------------------------------

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC Oceláři Třinec:

Postavení v tabulce: 4.
Počet bodů: 81
Počet vstřelených branek: 146
Počet inkasovaných branek: 133
Nejproduktivnější hráč: Ladislav Kohn 51 (18+33)
Nejlepší střelec: Martin Růžička - 23 branek
Nejlepší nahrávač: Ladislav Kohn – 33 asistencí
Nejtrestanější hráč: Ladislav Kohn – 146 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: David Květoň +19
Nejhorší hráč v bodování +/-: Roman Tomas -9



HC Plzeň 1929:

Postavení v tabulce: 1.
Počet bodů: 97
Počet vstřelených branek: 150
Počet inkasovaných branek: 121
Nejproduktivnější hráč: Tomáš Vlasák 50 (19+31), Petr Vampola 50 (15+35)
Nejlepší střelec: Tomáš Vlasák - 19 branek
Nejlepší nahrávač: Petr Vampola - 35 asistencí
Nejtrestanější hráč: Doug OBrien – 88 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Petr Vampola +16
Nejhorší hráč v bodování +/-: Jan Dresler -12

-----------------------------------------------------------------------------------

Výsledky z posledního kola

HC Sparta Praha 2
HC Oceláři Třinec 1sn
(0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)






Branky a nahrávky: 55. Broš - 21. Růžička (Peterek). Rozhodující nájezd Petr Ton.
HC Oceláři Třinec: Hamerlík - Cartelli, Platil, Lojek, Zíb, Andersons, Kania, Malec, Seman - Růžička, Peterek (C), Kohn, Květoň Pospíšil, Bonk – Tomas, Polák, Polanský - Martynek, Hampl, Ostřížek.

HC Plzeň 1929 3
Bílí Tygři Liberec 1
(2:0, 1:1, 0:0)




Branky a nahrávky: 7. Benda (Vampola, Modrý), 13. Hanzlík (Benák, Bomersback), 38. Bomersback (Vampola, Vlasák) - 30. Nedvěd (Podkonický, Rýgl).
HC Plzeň 1929: Pöpperle - Benák, Hanzlík, Benda, Modrý, Dresler, O´Brien, Jeřábek - Lev, Bomersback, Kovář, Vlasák, Adamský, Vampola, Dvořák, Scofield, Tvrdík, Hvila, Stránský, Heřman, Pitule.

-----------------------------------------------------------------------------------