#6 Doug O´Brien: Jako cizinec nemám problém, dělám tu všechno, co mám rád

Plzeň – Třetí do party Kanaďanů, kteří oblékají plzeňský dres, je obránce Doug O´Brien. Tvrdý obránce nedá soupeřům nic zadarmo. Pro ránu nejde daleko, do brankáře mu přece nikdo nebude šťouchat, natož aby zkusil něco horšího. Divákům v Pardubicích ve spolupráci se svým kolegou Pineaultem předvedl dokonce ryze zámořskou bitku. Sice v ní prohrál, ale to mu vůbec nevadilo. Usměvavý obránce je nadšen z atmosféry při plzeňských zápasech a také je spokojený s vítězstvím základní části. Chce však víc.

Jaký je rozdíl hrát hokej tady v Čechách a hrát ho v Kanadě?
Tady je rychlejší, hráči jsou šikovnější. Ale největší rozdíl je ve fanoušcích. Vždyť tady jsou naprosto neuvěřitelní. Celý zápas, křičí, skandují, tleskají. Je vidět, že hokej milují. A zůstávají i dlouho po zápase a pořád nás vyvolávají. To je úplně úžasné. A tady u nás ve městě jsou ještě o sto procent lepší než kdekoliv jinde.

Jak se cítíte coby vítěz základní části?
Báječně. Je to vzrušující. Ale teď se musíme dobře připravit na play-off a udělat úspěch i tam. Vždyť víte, jak to je. Vyhrát základní část je hezké, ale až vyhrát play-off je skutečný úspěch.

Jak se žije cizinci v Plzni?
Rozhodně všichni neumí anglicky, jak jsem si původně myslel. Ale není to zas tak strašné. Můžu dělat všechno, co mám rád. Nemám problém.

Byl jste i někde jinde na výletě mimo Plzeň?
Na pár místech jsem byl. V Praze, v Norimberku v Německu a tak. A pak také samozřejmě ve městech, kde hrajeme. Když mám čas, snažím se poznat co nejvíc.

Co děláte ve volném čase?
Většinou se sejdu s ostatníma klukama a jdeme do kina, prostě máme pánskou jízdu. Rád taky zajdu do hospody, ale nemám žádné oblíbené. Ještě jsem ale třeba nebyl v ZOO.

------------------------------------------------------------------------------------------------