Po kachničce na Litvínov!

Plzeň – Domácí trilogie bude završena soubojem s Litvínovem. Indiáni zatím vybojovali dva body, výhra by proto přišla před zápasy ve Vítkovicích a Pardubicích vhod. Hosté prozatím nasbírali o bod více, v minulém kole dokázali utnout vítěznou sérii Pardubic. Podaří se svěřencům kouče Jelínka zvednout hlavu po nevydařeném pátečním duelu a osladit narozeniny Petra Obdržálka? Přijďte své barvy povzbudit i vy, začínáme netradičně ve 14:00!


HC PLZEŇ 1929
vs.
BENZINA LITVÍNOV

ČEZ Aréna, Plzeň
26. září 2010
5. kolo hokejové Tipsport extraligy

Hned v prvním loňském vzájemném měření sil se Litvínovu povedlo to, co za celou základní část již jenom Spartě – vyhrál v ČEZ Aréně za tři body. Modrobílé sice poslal hned v první minutě do vedení Bomersback, ovšem za dalších pět minut již vedli hosté 3:1, nakonec dokráčeli k vítězství 5:4. Ani Západočeši domácím nic nedarovali a v odvetě svého soka porazili 6:2. Na západě Čech poté shlédli plzeňští fanoušci gólovou přestřelku se šťastným koncem pro Indiány v poměru 8:4. V posledním zápase v rámci extraligy indiáni opět vyloupili stadion Ivana Hlinky – 5:1. Přičteme-li i poslední duel v rámci letního Tipsport Cupu – 6:1, pak nám vychází, že s Litvínovem svěřenci kouče Jelínka dosahují skóre téměř osmi a půl branky na zápas. Budou se takovýmto počtem diváci bavit i tentokráte?

-----------------------------------------------------------------------------------

Litvínov neobměňoval

Severočeši příliš do svého kádru přes léto nezasahovali. Nejznámější je asi odchod do hokejového důchodu Jiřího Šlégra a Roberta Reichla. Zatímco prvně jmenovaný již byl zvolen poslancem PČR, „Albi“ zůstal svému městu věrný a postavil se na trenérskou lavici. Tým opustil i Karel Pilař, jenž zamířil do CSKA Moskva, Petra Punčocháře zase zlákaly Vítkovice. Ondřej Poživil posílil Vrchlabí. Naopak obrané řady vyztužil z Liberce Richard Jareš a útok plzeňský Jaroslav Kracík, který celou letní přípravu absolvoval s indiány na západě Čech.

Příprava se nevyvedla

Pouze tři zápasy z třinácti odehraných vyhráli hráči Litvínova v přípravě na novou sezónu. Vše začalo smolnou prohrou 0:1 s Karlovými Vary v rámci Tipsport Hockey Cupu, ve kterém byli Severočeši nejhorší, když nestačili ani na Plzeň, Slavii a Chomutov. Nejvíce asi bolely domácí prohry s Litoměřicemi a Ústím nad Labem. Svěřenci kouče Reichla a Kučery vyzráli pouze na Mladou Boleslav, Liberec a Ambri-Piottu. V extralize ale dokázal Litvínov doma srazit silné Vítkovice a Pardubice, prohrál ovšem na Slavii i Brně.

4 415…

Takový počet diváků byl ohlášen na pátečním zápase s Libercem. Netradiční čas 20:10 značně ovlivnil jindy pravidelně vysokou návštěvu v ČEZ Aréně. I přes vysokou porážku se ale dorazivší bavili až do závěrečných minut, stadionem obíhaly mexické vlny a fandilo se až do konce. Michal Dvořák pak pronesl, že fanoušci byli jediným pozitivem v tomto utkání. V loňské sezóně byla nejslabší návštěva také na utkání s Libercem – 5414 diváků. 4096 je nejhorší návštěva za poslední roky. V rámci třetího kola toho roku 2007 s Kladnem, které následně v předkole vystavilo Západočechům stopku. Jak ovlivní návštěvnost čas 14:00?

-----------------------------------------------------------------------------------

Výsledky z posledního kola

HC Benzina Litvínov 3
HC Eaton Pardubice 1
(2:1, 0:0, 1:0)






Branky a nahrávky: 3. Černošek (Kracík, Vopat), 13. Kubinčák (Lukeš, V. Hübl), 51. Jánský z tr. střílení - 1. Rákos (Koukal).
HC Benzina Litvínov: J. Hübl - Kroupa, Švarný, Jareš, Gula, Černošek, Kubát, Skuhrovec - Lukeš, V. Hübl, Kubinčák - Bojer, Kracík, Černý - Jenáček, Vopat, Jánský - Rindoš, Gerhát, Majdan..

HC Plzeň 1929 1
Bílí Tygři Liberec 6
(0:2, 1:2, 0:2)




Branky a nahrávky: 40. Vlasák (Straka, Slaney) - 13. Hořava (Vak, Čakajík), 20. Plodek (Nedvěd), 21. Čakajík (Hunkes, Nedvěd), 31. Klimenta (Rýgl), 55. Dušek (Podkonický, Nedvěd), 56. Klimenta (Víšek, Plodek).
HC Plzeň 1929: Salfický - Jiří Hanzlík, Modrý, Dresler, Slaney, Frolo, St. Pierre, Jeřábek - Lammers, M. Straka, Vlasák - Vostřák, Jan Kovář, J. Heřman - Langfeld, Tvrdík, Johnson - Stránský, M. Heřman, Dvořák – Obdržálek.

-----------------------------------------------------------------------------------