Musíme se snažit vyhrávat a buď se to povede nebo ne, hecuje po vyhraném derby Václav Benák

Karlovy Vary - Beží 47. minuta nervydrásajícího západočeského derby. Pavel Vostřák míchá s pukem u mantinelu a posílá přihrávku na Václava Benáka, který napřahuje. Gól, se ozývá hurońským řevem za pokořenou brankou a Lukášem Mensatorem. Václav Benák svým třetím střeleckým úspěchem v sezóně odemyká prokletí KV Arény. Plzeň prvně vyhrává v nové karlovarské hale.

Jak moc náročný byl tento zápas?
Derby s Karlovými Vary bývá vždycky náročné. Je vyhecované z obou stran a je bitvou o západní Čechy. Je hodně náročné fyzicky i psychicky.

Vstřelil jste vítězný gól. Můžete ho popsat?
Pavel Vostřák měl puk na mantinelu a přihrál mi ho po modré čáře. Vystřelil jsem z voleje a soustředil jsem se především na to, abych netrefil prvního hráče. Naštěstí to tam spadlo.

Poslední dobou branky moc nedáváte. Byla tato trefa o to cennější?
Už mám trochu jiné úkoly a nejsem tak ofenzivní, jako jsem býval. Snažím se hrát více do obrany, ale jsem rád, že jsem dal gól.

Vaše radost byla patrná i z toho, že jste se vrátil a udělal pár gest směrem ke svým fanouškům.
Pocházím ze Sokolova, přesněji ze Svatavy. Dnes jsem měl mnoho známých v hledišti, tak to bylo především pro ně. To ale nemění nic na tom, že jsem byl nadšený z gólu.

Během zápasu museli být ošetřování dva plzeňští obránci. John Slaney má dokonce zlomenou čelist, těžký otřes mozku a poškozenou krční páteř. Byla hra Karlových Varů opravdu tak tvrdá?
To ne, ale někdo ho tam v rohu dohrál a nešikovně ho trefil. Johny má problémy s čelistí už od prvního zranění a zřejmě do ní byl znovu trefen. Hra mi dnes nepřipadala tak tvrdá. Sice se nehrálo v rukavičkách, ale byl to férový boj a žádné zákeřnosti tam nebyly. Derby jak má být.

Chvíli na to, co byl odvezen John Slaney, jste inkasovali. Nesrazily Vás tyto momenty?
Myslím si, že ne. Byly tam osobní chyby. Vyhraná bule, střela od beka, který měl otevřenou dálnici až pomalu do brány. To by se nemělo stávat, ale už se stalo. Důležité je, že jsme nakonec zápas dotáhli do vítězného konce.

V posledních minutách se na Vás hrnuli Kumstát se Skuhravým. Jak bylo těžké tyto dvě hory udržet?
To jsou dvě nevídaná „hovada“ a já jsem subtilní postavy (smích). Nebylo to tedy nic jednoduchého, ale zvládli jsme to a vezeme tři body. Jestli někdo dostal meltu od toho nebo od toho se nikdo neptá.

Souboje jste také sváděl s Lukášem Pechem…
Toho jsem si vybral, to je moje váhová kategorie. (smích)

Po dnešku jste dotáhli Litvínov na 5 bodů a Kometu na 6. Bylo to první, co jste zjišťovali po příchodu do šatny?
Ani ne. Nic takového jsem nesledoval, protože probíhala velká euforie z vítězství, když zápas skončil. Ke konci bylo utkání hodně vyhecované a ještě jsme šli dvě minuty před koncem do oslabení. Zaplaťpánbůh, že jsme to zvládli. Až teď se podívám, jak dopadly ostatní zápasy.

Co to pro Vás znamená, že jste dotáhli ztrátu na 5 a 6 bodů? To už vypadá na reálnou možnost, dostat tyto soupeře pod sebe…
Je to pořád hodně bodů. Musíme se snažit vyhrávat a buď se to povede nebo ne.