Pořád věříme, že uspějeme, ještě není konec, věří Nicolas St. Pierre

Plzeň - Ani druhý zápas na ledě Litvínova nedopadl pro Plzeňáky dobře. Tentokrát indiáni prohráli 2:5. Co je ovšem horší, že v sérii na tři vítězné duely už prohrávají 0:2. Zápas byl výrazně ovlivněn doslova obrovským počtem vyloučením na obou stranách, poměr trestů byl 18:20 z pohledu domácích. Chemici využili přesilovky dvě, indiáni ani jednu. I vinou toho opět prohráli, a pokud chtějí v sérii uspět, musí vyhrát oba domácí duely. Jedno pozitivum však přece jen zápas měl. Svůj první gól v české extralize vstřelil kanadský obránce Nicolas St. Pierre. "Je pravda, že teď už z něj takovou radost nemám, když vím, jak zápas dopadl, ale v tu chvíli jsem byl fakt hodně rád,“ vyjádřil se ke své premiérové trefě.

Premiérový gól kanadského beka Nicolase St. Pierra byl jedním z mála světlejších momentů indiánů ve včerejším zápase. Ve 28. minutě zůstal zcela osamocen mezi kruhy, dostal nabídku od Tomáše Vlasáka, příliš se nerozpakoval a propálil vše, co mu stálo v cestě, včetně Volkeho. „Za gól jsem rád, konečně jsem trefil. Vždyť už je to můj třicátý pátý zápas. Čekal jsem dlouho. Navíc nebyl ani nijak ošklivý,“ řekla zámořská posila bezprostředně pár minut po utkání. Pokusil se i o chabý úsměv, na který vzhledem k situaci neměl příliš náladu. „Je pravda, že teď už z něj takovou radost nemám, když vím, jak zápas dopadl, ale v tu chvíli jsem měl obrovskou,“ pokračoval St. Pierre.

Zatímco v základní části měli indiáni nejlepší procento využívání přesilovek, v předkole využili z velkého počtu zatím jen jednu. „Ale my je nehrajeme špatně, snažíme se, jak můžeme. Trenér nám pořád opakuje, co máme dělat, hodně je trénujeme, opravdu se snažíme. I Martin Straka nás na ledě diriguje,“ popisuje frankofonní Kanaďan snahu o vyžití přesilových her, které jsou, jak všichni vědí, ve vyřazovacích bojích, klíčové. „Nezbývá nám nic jiného, než pokračovat v naší snaze, ono se to prolomí. Je pravda, že všechno nemůžeme nechat na Martinovi,“ je si vědom St. Pierre.

Ve dvou zápasech Plzeň vstřelila pouhé čtyři góly, zatímco jich devět obdržela. Modrobílý obránce s číslem sedm si myslí, že to není malým množstvím šancí. Příčina je podle něj v něčem jiném. „Je pravda, že nám chybí takové ty ošklivé, kdybychom puk doplácali do branky jakýmkoliv způsobem. Za to takové dostáváme,“ je si dobře vědom plzeňských nedostatků. „Musíme víc střílet, hlavně v našich přesilovkách,“ snaží se hned najít recept na prolomení této nelichotivé statistiky.

Už postup do předkola byl vzhledem k administrativním problémům a následnému odečtu bodů malý zázrak. Přesto však indiáni rozhodně nechtějí vypadnout tak záhy. Ale řekněme si to upřímně, jediná prohra je dělí od definitivního konce sezóny. „Není to v žádném případě snadná situace. Ale pořád věříme, že můžeme uspět. Ještě přece není konec. Uděláme všechno proto, abychom vyhráli oba domácí zápasy a vrátili se sem,“ oplývá dostatkem bojovné nálady Nicolas St. Pierre.

---------------------------------------------------------------------------------------------------