5.kolo

Plzeň vykopává válečnou sekeru a míří na jih Čech!

Plzeň – Stáli proti sobě zpočátku přípravy, stejnak tomu bude i v úvodu extraligy. Indiáni opět míří na jih Čech, kde naposledy uspěly v nájezdech. Po odehraných třech kolech mají oba soupeří shodně šest bodů, přičemž Mountfield na rozdíl od Plzně již jednou vyšel bodově naprázdno, když hned v úvodním kole těsně podlehl v Litvínově. Pokud se nechystáte přímo do dějiště zápasu, je pro vás samozřejmě připraven náš online přenos.


HC MOUNTFIELD
vs.
HC PLZEŇ 1929

Budvar Aréna, České Budějovice
25.září 2011
5. kolo hokejové Tipsport extraligy

Dokonce šestkrát zkřížili v loňské sezóně hokejky indiáni s Mountfieldem. Nejprve si oba soupeři v přípravě rozdělili po jednom vítězství, v extralize ale již byla opět úspěšnější Plzeň. Hned ve druhém kole sice podlehla 4:5, přestože vedla v průběhu šedesátimitovky i o dvě branky a po více než roce a půl tak s Českými Budějovicemi v extralize nebodovala, pak ale již ztratili svěřence kouče Jelínka pouze bod. V letošní přípravě svedla k souboji oba soky European Trophy a i díky této výhře v prodloužení vyhráli právě Západočeši tabulku skupiny EAST. Jak si povedou soupeři v extraligovém duelu?

Trh s hráči Mountfield nerozhýbal

Jestliže se po loňské sezóně České Budějovice staly nejaktivnější týmem v přestupech, když ve svém kádru během léta protočily téměř dvacet hráčů, letošek patřil k těm klidným. Klub opustil Ivo Kotaška, jenž zamířil do Polska a Martin Tůma (Jesenice), další hráči pouze hostují, konkrétně v Třebíči – Dietz, Stejskal, Havran. Heřman s gólmanem Hrubcem mají ve stejném klubu zařízeny střídavé starty.
Naopak zajímavou posilou se jeví Slovinec Aleš Kranjc, další obránce Peter Mikuš přichází z Boleslavi. Asi nejsledovanějším se však stal návrat Petra Sailera po ročním působení v Karlových Varech.

Výborná příprava

Podobně jako Plzeň, tak i České Budějovice sehrály v přípravě dvanáct duelů. Indiáni si ovšem připsali o jednu porážku více. Jihočeši totiž nasbírali ve skupině European Trophy stejně bodů, ten rozhodující bodík ale ztratili právě v nájezdech s Plzní. Druhou porážku si připsali svěřenci kouče Výborného hned v úvodu s Kladnem. Jinak se borcům Mountfieldu musely sklonit po skončení střetnutí týmy Třebíče, Kladna, Kuopii, Kärpatu Oulu, Slovanu Bratislava, Vídně, Salzburgu, Komety Brno, Martina a Sparty.

Tři sady dresů

Tradiční bílou a červenou, u jakých jsme u Mountfieldu zvyklí, v loňské sezóně v pár zápasech doplnila i modrá. Tu pro letošek ale vystřídá černá. Nechme se překvapit, jako sadu zvolí domácí proti Plzni. Dresy jsou zajímavé i tím, že na dolní části jsou psané hlavní prvky v heslech: odhodlání, vůle, bojovnost, ctižádost, respekt a fair-play.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC Mountfield:

Postavení v tabulce: 7.
Počet bodů: 6
Počet vstřelených branek: 9
Počet inkasovaných branek: 8
Nejproduktivnější hráč: Kuchejda David 3 (1+2)
Nejlepší střelec: Roman Pšurný 2 branky
Nejlepší nahrávač: Kuchejda, Novák, Langhammer – 2 asistence
Nejtrestanější hráč: Michal Mikeska – 8 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Pšurný, Kuchejda +4
Nejhorší hráč v bodování +/-: Martin Podlešák -2

HC Plzeň 1929:

Postavení v tabulce: 6.
Počet bodů: 6
Počet vstřelených branek: 10
Počet inkasovaných branek: 7
Nejproduktivnější hráč: Ondřej Kratěna 4 (1+3)
Nejlepší střelec: Tomáš Vlasák 2 branky
Nejlepší nahrávač: Ondřej Kratěna 3 asistence
Nejtrestanější hráč: Hanzlík, Frolo, Jeřábek, Kabele, Mrňa 4 minuty
Nejlepší hráč v bodování +/-: St. Pierre, Kratěna +3
Nejhorší hráč v bodování +/-: Petruška, Růžička, Pitule -2

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Výsledky z posledního kola

HC Mountfield 3
HC Slavia Praha 2
(2:0, 1.0, 0:2)






Branky a nahrávky: 2. Květoň (Gulaš, Langhammer), 17. Kuchejda (Červený, Kranjc), 24. Pšurný (Kolarz) - 44. Kolařík (Kalus, Sklenář), 51. Svoboda.
HC Mountfield: Kovář (Kántor) - Ptáček, Kranjc, Novák, Vydarený, Němeček, Vráblík, Kolarz, Mikuš - Šimánek, Kašpařík, Martynek - Gulaš, Langhammer, Květoň - Polodna, Mikeska, Podlešák - Kuchejda, Červený, Pšurný.

HC Plzeň 1929 4
BK Mladá Boleslav 1
(1:0, 2:0, 1:1)




Branky a nahrávky: 7. Vlasák (Kovář), 24. Hanzlík (Straka, Vlasák), 34. St. Pierre (Kratěna, Hlinka), 60. Hlinka (Mrňa, Kratěna) - 56. Mikulík (Hrdel, Žabka).

HC Plzeň 1929: Svoboda - Jeřábek, St. Pierre, Hanzlík, Kinrade, Kaberle, Frolo, Růžička - Pitule, Mrňa, Vostřák, Kratěna, Vlasák, Straka, Kovář, Duda, Hlinka, Petruška, Johnson, Stránský, Heřman M.