Ohlasy PLZ -LUL

Je to prohra, za kterou se nemusíme stydět, říká Jan Kovář

Plzeň - Třetí hvězdou utkání mezi Plzní a Luleou byl vyhlášený domácí útočník JAN KOVÁŘ, který se jako jediný z indiánů dokázal prosadit. Po krásné kombinaci vyrovnával na 1:1, hosté se ale vzápětí opět dostali do vedení, které si již až do konce zápasu udrželi. I přes některé další šance se už Plzeňáci další branky nedočkali. Hosté tak své vítězství mohli pár vteřin před koncem potvrdit střelou do prázdné branky.

Co rozhodlo dnešní zápas? Byly to ty 3 minuty ve 2. třetině, kdy padly 3 branky a soupeř se dostal do vedení?

To nevím. Podle mě to nebyl vůbec špatný zápas, ale oni využili své šance. My jsme hlavně v první třetině měli hodně šancí, Ondra Kratěna trefil spojnici. Ale ty góly jsme nedali. Luleá je známá tím, že dostává málo branek a dneska se to jenom potvrdilo.

Ve třetí třetině, kdy jste potřebovali vyrovnat, jste se hodně těžko prosazovali. Bylo to tak dobrou obranou soupeře nebo už docházely síly?

Oni bránili skvěle celý zápas. Nám se to nepodařilo zlomit, i když tam nějaké šance byly.

Jediný plzeňský gól padl po krásné kombinaci, kterou jsi zakončoval. Jak bys tu akci popsal?

Myslím, že to byla pěkná akce. Klucí si to tam krásně házeli. Bylo to tam a zpátky přes celou šířku kluziště a najednou jsem do toho vyplaval, že jsem jel sám. To zakončení vzešlo spíš ze situace, která nastala. Původně jsem chtěl dělat kličku, ale pak jsi si všimnul, že je gólman dost zalezlej. Tak jsem se toho trochu lekl, ale dopadlo to dobře.

Byl dnešní zápas v něčem jiný od ostatních přípravných utkání?

Ukázalo se, to co jsme čekali. Oni výborně brání a nám se nepodařilo to zlomit. Šance tam nějaké byly a myslím, že jsme odehráli dobré utkání. Nemáme se za co stydět.



Marek Mazanec odchytal těžké utkání. Nešlo na něj příliš střel, ale o to nebezpečnější šance si poté hosté vytvářeli. První dva góly byly navíc nešťastné. Hlavně druhá branka, kdy se sražená střela došoupala pod Mazancovým betonem pomaličku až za čáru, patřil do kategorie kuriozních.

Možná rozhodujícím momentem zápasu byl nešťastný druhý gól, co se tam stalo?

Já jsem ten puk vůbec neviděl, ani nevím, jak to padlo. Hledal jsem touš, který mi zmizel, a najednou se oni radovali. Takže k tomu bohužel skoro nic říct nemůžu.

Dneska ale bylo asi hlavním úskalím překonat obranu soupeře, vypadalo to tak i z branky?

Soupeř nás prakticky nepustil do žádné pořádné gólové akce. Akorát Honza Kovář měl dvě šance, jel dvakrát sám na gólmana a jednou to proměnil, což není špatné. Párkrát jsme je tam zavřeli, ale ani to nestačilo, protože jejich obránci perfektně vylehali střely a dobře k nám přistupovali. My jsme k ničemu moc nedostali, i když to opticky vypadalo, že máme převahu, tak na koncovce jsme byli slabší.

Ani soupeř ale neměl velké množství šancí. V čem byla jejich koncovka efektivnější?

My jsme měli občas mezery v obraně a oni si s tím uměli poradit. Věděli o sobě a skvěle si hledali dorážky. Navíc první dva góly, které dali byly dost šťastné. Při prvním letěl puk mimo branku a trefil hráče, od kterého se to odrazilo do brány. Ten druhý jsme si tam také nafackovali sami a poslední byl z dorážky. Že by nás nějak přehráli, tím to nebylo. Měli víc štěstí a věděli, kde mají stát.

Každopádně tento zápas byl na přípravu velmi kvalitní. Jaké bylo celkově toto mezinárodní srovnání?

Konfrontace s cizinou je dobrá, byl to rozhodně pro nás užitečný zápas. Je to trošku jiný druh hokeje, hrají jiné systémy. Ale jinak to je určitě srovnatelná kvalita.