Ohlasy 28.kolo

Jiří Marušák #41: Šancí byla spousta, gólmani předvedli své kvality

Plzeň – Čerstvě sedmatřicetiletý zkušený bek Jiří Marušák přidal v rámci osmadvacátého kola do svých statistik další dvě asistence a velkou měrou se tak podílel na zisku bodu, který indiáni na Slavii vyválčili. „Cítím se relativně slušně. Samozřejmě to vychází i z té pohody, jakou tým má. Kéž by to takhle šlo i dál, zatím to klape,“ popisuje.

Jirko, jak byste zhodnotil utkání na Slavii?
Bylo to relativně útočné utkání. Šancí byla spousta na obou stranách a oba gólmani předvedli své kvality, chytali výborně. My jsme začali, si myslím, lépe než Slavia, postupem času ale domácí hru vyrovnali. Nakonec jsme se sice dostali do vedení, ale po dvou chybách před naším brankovištěm jsme se dostali do jednogólového skluzu. Při power-play to již byl relativně štěstí.

Neříkal jste si už o druhé pauze, že dneska branka nepadne?
(úsměv) Takových utkání je hodně málo. Je statistika i pravděpodobnost, že nějaký gól v těch šedesáti minutách vždy padne. To je spíše velká anomálie.

Vám se poslední dobou daří se Slavií pravidelně bodovat, čím to?
Každý tým má trošku jiný styl a je možné, že jejich hra nám vyhovuje a z dlouhodobějšího hlediska jsme na ně úspěšní.

Vy jste asistoval u obou branek Plzně, jak byste situace popsal ze svého pohledu?
První akce byla z hloubky naší třetiny, kdy St. Pierre mi dal zpoza branky puk podél mantinelu a já si všiml rozjetého Martina Straky. Sice to nebyla příhra přímo na hůl, ale on si touš i v té rychlosti, jakou nabral, rychle zpracoval, dostal se před obránce a přestože brankář měl klec dobře pokrytou, střela tam podél ruky a těla nějak propadla. Druhý moment již byl vabank bez brankáře. Milan Gulaš vybojoval kotouč za bránou, poslal mi ho k tyčce, já jen bekhendem z první poslal před bránu, kde již byl Jan Kovář a dával nahoru pod víko.

Máme za sebou polovinu základní části, jak se osobně cítíte?
Relativně slušně. Samozřejmě to vychází i z té pohody, jakou tým má. Kéž by to takhle šlo i dál, zatím to klape.

Kdo vám nejvíce sedí jako parťák do obrany?
Vzhledem k té rotaci obránců, jaká tady je již od loňska, kdy nemáme žádné stále dvojice, tak těžko hledat a vybírat. V podstatě ta univerzálnost, která tady je, že každý může hrát s každým, je naše výhoda.

Hned zítra vás čekají Pardubice, co od zápasu čekat?
Včera vyhrály 5:0, s chutí si zastřílely. Důležité bude eliminovat jejich první útok, kterému se poslední dobou daří a vyrovnat se jak nasazením, tak bruslařsky. Pak teprve můžeme navazovat nějakou hokejovou nástavbou.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně úspěchů!