Preview 8. utkání ET

Letošní European Trophy uzavře duel s Kometou

Plzeň - Bez šancí na postup na finálový turnaj do Berlína jdou do utkání na plzeňském ledě jak domácí Škoda, tak i hosté z Brna. Utkání bude pro oba týmy generálkou na nový extraligový ročník, který začne už příští pátek, pro Plzeň však díky televizní předehrávce už ve čtvrtek 12. září.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC KOMETA BRNO

ČEZ Aréna, Plzeň
6. září 2013
8. zápas European Trophy

Plzeňští se v předloňské sezóně základní části s Brnem potkali pochopitelně čtyřikrát. První dva zápasy ztratili, další dva zase vyhráli. Když se následně oba celky potkaly i v semifinále play-off, dala se očekávat vyrovnaná série, přesto nejen bookmakeři více důvěřovali Plzeňským. Jenže celkem pět odehraných zápasů jim za pravdu nedalo. Indiáni dokázali jen jedenkrát porazit v euforii hrající Brno, to ještě na jejich ledě, kdežto doma nevyhráli ani jednou. Potýkali se především s neproměňováním vlastních šancí a s vynikajícím Trvajem. Jak bylo vidno i v loňské přípravě, kdy se oba kohouti potkali dvakrát (oba vyhrála Kometa), play-off ještě není zapomenuto. Navíc Kometa dokázala před svým fanoušky otočit i duel osmého kola a odvetu na západě Čech, ve které domácí dvakrát vedli, ale Moravané nakonec exportovali všechny body po výsledku 3:4. Až mezi svátky v závěru roku se podařilo Západočechům soupeře skolit po výsledku 3:1 a dosud posledním vzájemném extraligovém měření sil urvat v Brně bod za porážku v nájezdech.

Změny v kádru Komety

Kometa nezopakovala loňskou úspěšnou sezónu a zahrála si letos na jaře pouze play-out. Změny na sebe nedaly dlouho čekat. U týmu skončil již v únoru trenér Zdeněk Venera a nahradil ho Vladimír Kohos, jemuž pomáhají Lubomír Oslizlo a Karel Beran. Nepokračují ani Roman Erat a Róbert Petrovický. Tomáš Malec přestoupil do Chomutova, Jan Švrček do Sparty, Filip Krejčiřík do Znojma, Juraj Valach do Slavie, Jan Boček s Tomášem Buhajem zase do konkurenční Techniky. Ve Varech se hlásili i Radim Bičánek a Radek Dlouhý. Naopak z hostování se vrátili Michal Kempný a Marek Čiliak, novými tvářemi jsou pak Jan Hanzlík ze Sparty, David Nosek z Energie, Petr Kuboš ze Slavie a Libor Pivko z Dinama Minsk.

Páteční vzájemný zápas

Plzeň s Kometou mají za sebou jeden vzájemný zápas v rámci European Trophy, který sehrály oba týmy v pátek v Brně. Utkání začalo skvěle pro indiány, kteří se ujali vedení díky brance Martina Straky už po dvaceti vteřinách. Utkání Plzeň nakonec do vítězného konce nedotáhla a po nájezdech si odvezla z ledu Komety jen bod. Co ale plzeňské fanoušky zajímá více než výsledek je stav kolem Martina Straky, bude hrát? V odvetě proti Kometě dnes naskočí, ale jestli v sezóně zatím ví jen on sám.

Situace v European Trophy

Nedělním duelem se oba týmy rozloučí s letošním ročníkem European Trophy. Žádný z nich totiž nemá ani teoretickou šanci proklouznout ještě na závěrečný turnaj, který se uskuteční v prosinci v Berlíně. Závěrečného turnaje se letos zúčastní šest týmů, tudíž vítěz každé ze čtyř skupin, druhý nejlepší celek napříč všemi čtyřmi skupinami a pořádající Eisbären Berlín.

Kometa i Plzeň soutěží v severní skupině European Trophy, kde je však již o vítězi rozhodnuto. První místo vybojuje švédská Lulea Hockey, která ze sedmi zápasů vytěžila již šestnáct bodů a má tak čtyřbodový náskok na právě druhou Plzeň. Plzeňští se navíc nemohou ucházet ani o místo druhého nejlepšího týmu napříč všemi čtyřmi skupinami. Na kontě mají před závěrečným zápasem s Kometou dvanáct bodů, zatímco například druhý Slovan Bratislava ve skupině jih jich má hned šestnáct. Stejným případem je i Frölunda hrající západní skupinu.

Výsledky HC Škoda Plzeň v European Trophy 2013

 
 
Úterý  13.srpna: HC Škoda Plzeň vs. Mountfield HK             2:5
Pátek  16.srpna: EC Red Bull Salzburg vs. HC Škoda Plzeň      2:3
Sobota 24.srpna: HC Škoda Plzeň vs. Eisbären Berlin           2:0
Neděle 25.srpna: HC Škoda Plzeň vs. Hamburg Freezers          3:2sn
Pátek  30.srpna: Oulun Kärpät vs. HC Škoda Plzeň              1:3
Sobota 31.srpna: Luleå Hockey vs. HC Škoda Plzeň              1:0
Pátek    6.září: HC Kometa Brno vs. HC Škoda Plzeň            3:2sn
Neděle   8.září: HC Škoda Plzeň vs. HC Kometa Brno            od 17:30

Výsledky HC KOMETA Brno v European Trophy 2013

 
 
Úterý    13.srpna: HC Kometa Brno vs. EC Red Bull Salzburg     0:4
Čtvrtek  15.srpna: Mountfield HK vs. HC Kometa Brno            1:5
Pátek    23.srpna:  HC Kometa Brno vs. Hamburg Freezers        5:2
Neděle   25.srpna: HC Kometa Brno vs. Eisbären Berlin          2:1sn
Pátek    30.srpna: Luleå Hockey vs. HC Kometa Brno             5:1
Sobota   31.srpna: Oulun Kärpät vs. HC Kometa Brno             2:1
Pátek      6.září: HC Kometa Brno vs. HC Škoda Plzeň           3:2sn
Neděle     8.září: HC Škoda Plzeň vs. HC Kometa Brno           od 17:30