Ohlasy 47.kolo

Tomáš Pitule #48: Body z Kladna ještě mohou hrát velmi důležitou roli

Plzeň - Před olympijskou pauzou uspěli indiáni na Kladně a ustáli tak atak ostatních týmů, kteří se na jejich druhou příčku tlačí. "Nepodali jsme dobrý výkon. Sami jsme si vědomi toho, že to z naší strany nebylo optimální," přesto přiznal po zápase Tomáš Pitule.

Tomáši, jak byste zhodnotil zápas na Kladně?
Nepodali jsme dobrý výkon. Sami jsme si vědomi toho, že to z naší strany nebylo optimální a fanoušci, co nás jeli povzbuzovat, si určitě zasloužili lepší podívanou. Na druhou stranu po konci základní části už se nikdo ptát nebude, jak jsme tam ty tři body získali. Hlavně, že je máme, protože můžou hrát důležitou roli pro udržení v elitní čtyřce.

Není to pro útočně laděné mužstvo trochu zvláštní výsledek?
Trochu ano, ale my máme výborné brankáře, takže ta nula na kontě soupeře zase tak překvapivá není. Maty nás hodně podržel. Takže spíše jsme měli Kladnu dát více branek my v útoku, ale trochu jsme se přizpůsobili jejich hře a už jsme se z toho do konce utkání nedostali, tak z toho vznikl takový zápas.

Plzeň je nyní druhá, ale tabulka je nesmírně vyrovnaná, jaký je tedy cíl?
Je pravda, že pod námi se to pěkně štosuje. Právě proto jsou ty body z Kladna důležité. Cílem je skončit v první čtyřce.

O olympijské pauze vás čeká přátelské utkání s Karlovými Vary, bude opravdu po posledním derby přátelské?
Sám jsem zvědavý, jak ten zápas bude probíhat. Záleží asi také, jak k tomu přistoupí Karlovy Vary a v jaké sestavě oba celky nastoupí. My ale určitě každé utkání s nimi budeme chtít vyhrát, ať je přípravné nebo extraligové. Je to derby!

Jaký je celkově plán přípravy?
Nyní máme pár dnů volno, pak nás čeká dvojfázová příprava, určitě se zaměříme kromě herních prvků i hodně na fyzičku (úsměv).

Jak je na tom vlastně vaše zranění?
Ještě nemohu zcela kousat na tu zraněnou stranu a musím docházet na kontroly, ale už je to více méně dobré.

Startuje olympiáda, budete něco sledovat?
Určitě budu. Hlavně ty odvětví, kde máme šanci na medaile jako je rychlobruslení, biatlon, klasické lyžováni a samozřejmě se těším, až začne hokejový turnaj.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně úspěchů!