David Michel a Jiří Kepka

Útočníci David Michel a Jiří Kepka posilují Plzeň!

Plzeň - Škoda Plzeň v pondělí v pravé poledne ohlásila dvě nová jména - první tým posílí dva mladíci, odchovanci Meteoru Třemošná, útočníci David Michel a Jiří Kepka. Oba dva podepsali svoji první profesionální smlouvu, s klubem už trénují a připravují se na novou sezónu.

Na tiskové konferenci přivítal dvě nové tváře generální manažer klubu Martin Straka společně s Miroslavem Duškem z hokejového klubu Meteor Třemošná, odkud oba mladí útočníci pochází. "Jsme moc rádi, že s námi kluci smlouvu podepsali. Je to poprvé, co s námi někdo z Třemošné podepsal profi kontrakt," doplnil podrobnosti Straka.

Dnešní příchod Kepky s Michelem je ale podle všeho jen začátek spolupráce obou klubů. "Vidíme tam spoustu šikovných kluků, talentů pro budoucnost. Tohle je jen začátek," doplnil vlastník plzeňského klubu Jeho nadšení sdílí i Miroslav Dušek: "Z kluků máme velkou radost, patří mezi ty vůbec první, kteří u nás v Třemošné začínali. Navíc za ně dostaneme i nějaké peníze, které budeme moc zase použít na výchovu dalších mladých hráčů."

Michel s Kepkou ale nepřichází uprostřed letní přípravy, s týmem už jsou v tréninkovém procesu téměř od začátku. "Kluci začali asi týden po nás, ale zvládají to a šanci na ledě dostanou," prozradil Martin Straka. "Pak už je jen na nich, jak se s tím poperou, a jestli si na ledě vybojují šanci v prvním týmu, nebo zamíří třeba do Havlíčkova Brodu."

To si dost dobře uvědomují i mladí hokejisté. "Je super, že jsme podepsali smlouvu, ale tím to jenom začíná. Chceme se oba udržet v týmu," prohlašuje odhodlaně David Michel, který si v dresu Žiliny vyzkoušel i slovenskou juniorskou soutěž. Podobně uvažuje i Jiří Kepka. "Musíme makat, protože ta šance dřív nebo později přijde, ale bude to daleko těžší než v juniorce." Právě v juniorském týmu Plzně Kepka už v posledních dvou sezónách působil.