Dominik Simon

Dominik Simon: Jsme málo produktivní, snad se trefíme proti Litvínovu

Praha – První kolo mělo bezesporu výjimečný náboj pro nováčka v plzeňském dresu Dominika Simona, který právě na Spartě hokejově vyrůstal a před sezónou z ní zamířil na západ Čech. Proti svým se neprosadil, jediná branka indiánům na body nestačila.

Dominik Simon měl dobrou příležitost ve druhé třetině za stavu 2:1 pro Spartu, když se dostal do dobré střelecké pozice z pravé strany, na Staňu ale nevyzrál a domácí vzápětí navýšili vedení. „Dával jsem to zbytečně nahoru, měl jsem to dát níž,“ mrzelo centra první formace. „Možná to bylo trošku křečovité. Obecně nám chyběl větší klid v koncovce,“ uvědomuje si dvacetiletý Simon.

Plzeňští sice na Spartě vedli, chyby ve druhé třetině ale definitivně překlopili výsledek na stranu domácích. „Bohužel. Začali jsme docela dobře a dali jsme góla. Sice to nebylo ideální, to ale ani od Sparty. Bylo to oboustranně trošku ustrašené. Pak jsme ale udělali nějaké chyby, dostali zbytečné góly a už to šlo z kopce,“ rekapituluje zápas prvního kola.

Simon připouští, že pro něj měl návrat na Spartu v pozici hosta zvláštní příchuť. „Nervozita trochu byla, ale myslím, že spíš ta zdravá. Trochu jsem si s bývalými spoluhráči psal a popichovali jsme se, ale nic významnějšího,“ prozrazuje číslo devadesát jedna. „Čekal jsem trochu víc lidí, ale nevadí. Atmosféra byla parádní a já jsem si to moc užil.“

„Mrzí mě, že to nedopadlo trochu líp a něco tam nespadlo, ale to nevadí. Zápasů bude ještě dost,“ házel ihned po utkání neúspěch za hlavu. „Měli jsme hodně šancí, akorát jsme to překombinovávali. Snad jsme Spartu i v nějaké třetině přestříleli, ale produktivita byla špatná. To se ale ještě zlepší,“ věří Simon.

Ten nastupoval i v druhé přesilovkové formaci. „Máme na stejné pozice více hráčů, tak se to muselo trochu rozházet. V první to hraje Krtek, do druhé jsem se vešel já a jsem za to rád,“ říká a kvituje rozšíření útočných pásem. „Je to lepší pro ty, co hrajou přesilovku. Je tam takhle hodně místa, všichni jsou stažení u branky, tak je třeba to využívat a dávat to víc na modrou ke střele. Myslím, že to jsme dnes dělali málo,“ vyčítá si.

Plzeň teď čeká další těžké utkání, doma totiž přivítá Litvínov, který v prvním kole přejel Karlovy Vary výsledkem 5:0. „Uvidíme. Víme, že mají dobrý útok, ale snad budou mít nějaké mezery v obraně a trefíme se. Dneska jsme byli málo produktivní,“ opakuje největší nedostatek indiánů.

Zároveň si ale pochvaluje možnost nastupovat v první formaci. „To jsou neskuteční hráči. Mám štěstí, že můžu hrát s Kratěnou a s Pletkou. Šance si vytváříme, ale musíme je proměňovat. Od toho tam jsme!“