Ohlasy 14. kolo

Vojtěch Mozík #74: Dostat pět gólů za třetinu je strašně moc!

Plzeň - Zápas se Spartou nevyšel podle představ. Indiáni sice začali dobře, ve druhé třetině ale totálně vyhořeli a favorit se zhostil své role, když nasázel nekoncentrované obraně pět branek. Zápas ze svého pohledu hodnotil Vojtěch Mozík, střelec jedné ze dvou branek Plzně, a Jozef Balej.

Obránce Vojtěch Mozík se v zápase se Spartou zapsal mezi střelce, moc radosti ze své branky nakonec ale neměl. Plzeň totiž favoritovi i přes vydařenou první třetinu podlehla rozdílem tří branek. „Z naší strany to bylo nevydařené. Hráli jsme slušně a měli jsme šance, ale nedokázali jsme odskočit," hledal hlavní příčinu mladý bek.

Po povedeném prvním dějství následovala doslova hororová druhá dvacetiminutovka, během které indiáni inkasovali hned pětkrát. „Druhou třetinu jsme začali špatně. Je to škoda, protože první část byla dobrá, pak jsme si to ale zkazili. Pět gólů za třetinu je strašně moc," uvědomuje si Mozík.

Toho mrzel kromě ztráty dobře rozehraného zápasu i fakt, že nebyl se svými spoluhráči schopen navázat na domácí vítězství dalším dobrým výsledkem. „Škoda, že neuděláme nějakou šňůru. Je to takové nahoru dolu, jednou vyhrajeme, jednou prohrajeme."

Jozef Balej: Dostat první střídání gól je špatné, sami jsme se potopili

S hodnocením plzeňského obránce musel i útočník Jozef Balej. „Druhá třetina měla být jinak. V první jsme hráli dobře, byli jsme agresivní, přinutili jsme je hrát naši hru. Pak jsme se srazili takovou nedůsledností a proti týmu jako Sparta se dá za takové situace těžko stahovat," zhodnotil utkání svým pohledem.

Jako jeden z klíčových momentů viděl začátek druhého dějství, kdy Plzeň inkasovala vyrovnávací branku hned po úvodním vhazování. „Dostat první střídání gól je špatné, každý by se měl zamyslet, abychom příště ty začátky třetin neprospali. Takhle jsme se sami potopili, je to škoda."

Plzeň po vyhraném zápase opět prohrála, navíc v domácím prostředí. „Naše ambice jsou určitě vyšší. Musíme začít vyhrávat doma, teď tu ztrácíme zbytečně hodně bodů. To je to, na co se v tabulce hraje. Musíme zabrat, začít hrát jednoduchý hokej," hledá důrazný útočník recept na zlepšení.

Modrobílé teď čeká série venkovních utkání, Balej to ale jako velkou překážku nebere. „Budeme teď víc pohromadě, můžeme si ty zápasy v autobuse hned probrat, takže nám ty tři venkovní zápasy možná pomůžou. Pokusíme se nastartovat nějakou šňůru," dodává nakonec odhodlaně.