Ohlasy LIB-PLZ

Důležitá byla první třetina, říká po utkání v Liberci Lukáš Mensator

Liberec - Plzeňští hráči mají za sebou kompletní první čtvrtinu. Na ledě Liberce absolvovali dohrávku 10. kola, která byla vzhledem k postavení obou soupeřů v tabulce hodně důležitá. Na vítězství Škodovky měli největší podíl dvougólový Václav Pletka a brankář Lukáš Mensator.

Lukáši, jak náročné pro vás bylo utkání v Liberci?
Musím říct, že jsem byl rád, že jsem dostal šanci zrovna v Liberci. Dlouhodobě se mi tu chytá dobře, neříkám, že vítězně, ale dobře. Ta aréna je podobná té ve Varech, kde jsem něco odehrál. Ale tohle je jen fakt, ne předpoklad dobrého výkonu. Snažil jsem se od první minuty dát do toho maximum. Jsou to sice klišé, ale jinak to nejde.

Co bylo v utkání klíčové? Byl to vstup do zápasu?
Měli jsme dobrou první třetinu, kdy se nám povedlo udržet čisté konto a využít hned první přesilovku.

Proti Liberci jste měl šanci udržet nulu, ale nakonec to nevyšlo.
Ztracená nula mrzí vždycky, ale pro nás jsou důležité body.

Zápasem s Libercem jste uzavřeli první čtvrtinu. Jak důležité jsou tři body?
My jsme si chtěli trochu spravit reputaci v první čtvrtině. Získali jsme za ní celkem 19 bodů, což není splnění stanoveného cíle, ale mohlo být hůř. Ta extraliga je tak vyrovnaná, že si v ní nevybereš lehkého soupeře. Teď se musíme soustředit na Litvínov.

Měli jste po nedělní prohře se Spartou nějaké sezení v kabině?
Něco jsme si k tomu řekli, protože to nejde jen tak vypustit, ale zase se v tom šťourat by nám taky nepomohlo. Jedna třetina nás stále zápas, tak to prostě je.

Nyní máte sérii tří zápasů venku, druhý zápas je na programu v pátek v Litvínově. Co bude v zápase důležité?
Litvínov hraje dlouhodobě dobře na domácím ledě. Mají dobrou diváckou kulisu, připomíná mi to trochu Vary, když se hrálo ještě v plechárně. Mají výborné nástupy do zápasů, na to si musíme dát pozor. Francík jim taky chytá výborně. Lehké to nebude.

FOTO: Jan Štěpánek