Ohlasy 41. kolo

Byl to z mé strany průměrný výkon, říká sebekriticky Lukáš Mensator

Litvínov - Odčinit porážku se Spartou proti dalšímu těžkému soupeři z čela tabulky. Hlavní cíl pro plzeňské hokejisty však vzal brzy za své a to porážka 1:4 mohla vypadat ještě hůře nebýt zákroků Lukáše Mensatora, který dostal důvěru pro utkání.

V zápase na ledě druhého týmu tabulky z Litvínova dostal příležitost v plzeňské brance Lukáš Mensator a nevedl si špatně proti velkému náporu domácí Vervy. „Po dlouhé pauze jsem dostal šanci naskočit, za což jsem samozřejmě rád. Žádná sláva to nebyla, takový průměrný výkon. Po té době to není jednoduché se do toho zpátky dostat, navíc proti Litvínovu, kterému se daří a lepí jim to,“ říká Lukáš Mensator, jenž předtím naposledy chytal v 26. kole proti Vítkovicím.

Jedinou branku Škodovky vstřelil v samém závěru Jan Schleiss, ale času do konce ještě trochu zbývalo. „V závěru si myslím, že jsme mohli ještě něco udělat, ale gól na 4:1 už nás definitivně položil a pak už se to jen dohrávalo,“ dodává.

Pro utkání byl důležitý už jeho začátek. „Litvínovu se povedl nástup do zápasu, ale ani my jsme těch prvních pět minut neměli špatných, ale těch dalších patnáct bylo špatných a chvílemi jsme nevěděli kam dřív skočit. Nezbývá nám nic jiného něž smeknout a začít myslet na derby,“ vzhlíží už k dalšímu zápasu.

Litvínov poslal do vedení Ručinský a hned vzápětí se trefil v přesilovce Petružálek. „Přesilovky teď rozhodující zápasy, to je prostě fakt a Litvínov na to má skvělé hráče jako je Petružálek nebo Ručinský,“ dodává Mensator.

Plzeň dnes zažila trochu jiné utkání než v pátek proti Spartě, ale výsledek byl bohužel totožný. „Dnes to bylo o něčem jiném než v pátek, dnes jsme celé utkání dotahovali. Ta Sparta strašně mrzí, ale nemůžeme se ohlížet, protože to není jeden zápas, ale je jich dvaapadesát. Nedá se koukat doleva doprava, prostě ten zápas nevyšel, ale je to minulost a teď je potřeba myslet na další,“ nabádá.

Indiáni nyní zažívají sérii pěti utkání v deseti dnech a příležitost proto dostal i Lukáš Mensator. „Já osobně mám rád takové série, kdy se hrajou zápasy rychle za sebou. Myslím si, že i Matějovi to vyhovuje,“ říká.

Necelé čtyři minuty před koncem po odpískaném zákroku Jozefa Baleje si neodpustil poznámky k rozhodčímu náhradník Matěj Machovský a rozhodčí jej poslali s trestem do konce zápasu do kabiny. „Ještě jsem s ním v kabině nemluvil, takže nevím co tam přesně bylo. Já viděl jen, že odjíždí pryč,“ dodává Mensator.