Zúžení kádru

Indiáni zúžili kádr. Do Klatov odchází Jiří Kepka

Plzeň - Po včerejším prohraném zápase se Znojmem trenéři HC Škoda Plzeň opět zúžili kádr a do týmu Klatov poslali dalšího hráče – sezónu za SHC Klatovy začne dvacetiletý útočník Jiří Kepka.

HC Škoda Plzeň uzavřela s druholigovými Klatovy smlouvu o spolupráci před touto sezónou. Za Klatovy nastupují hokejisté, kteří momentálně nemají místo v extraligové Plzni.

„Ti kluci musí hokeji dávat sto procent. Budeme je samozřejmě dále sledovat. Čeká je dlouhá cesta, aby se stali stabilními členy prvního týmu. Musí být ale trpěliví, musí umět naslouchat a být ochotní plnit pokyny trenérů,“ shrnuje Ladislav Čihák, asistent hlavního trenéra HC Škoda Plzeň.

Během července odešli hrát do Klatov mladíci: Matěj Beran, David Michel, Vojtěch Tulačka, Jan Holý a Jan Matějka. Příští týden do Klatov zamíří ještě jeden nebo dva hráči z plzeňského kádru, o jménech ještě nejsou trenéři definitivně rozhodnutí.

Podle Ladislava Čiháka, to ale neznamená, že by tito hokejisté měli extraligový kádr nedostupný. „Nemusí se do extraligy dostat okamžitě, nemusí to vyjít ani příští rok. Když budou mít vůli, prorazí do extraligového kádru klidně za další dva, tři roky. To opravdu záleží na každém hráči,“ uvádí Čihák.

Do zítřejšího zápasu s týmem BK Mladá Boleslav nezasáhne obránce Petr Kadlec, který má lehce pochroumané rameno. Odpočívat budou útočníci Michal Poletín a Tomáš Pitule.

Sestava pro utkání s Ml. Boleslaví: Machovský (Polívka)- Jeřábek, Moravčík, Kubka, Pulpán, Chalupa, Andrlík, Marcel - Lev, Bližňák, Kratěna - Johnson, Preisinger, Sýkora - Kubalík, Kracík, Indrák - Schleiss, Přikryl, Hollweg.