Ohlasy SF4

Fanoušci jsou náš šestý hráč, pochvaluje si Miroslav Indrák

Plzeň - Indiáni dokázali na domácím ledě díky vítěztví 2:1 vyrovnat stav série na 2:2. Po zápase zhodnotili duel na tiskové konferenci střelec vyrovnávací branky Miroslav Indrák a zkušený obránce Petr Kadlec.

Ze včerejší porážky se Západočeši oklepali rychle. Ostatně, ani jim nic jiného nezbylo, dnes totiž bojovali o to, aby se v této sezoně ještě minimálně jednou hrálo na plzeňském ledě. „Na ten zápas jsme zapomněli hned včera večer. Řekli jsme si, že musíme hrát trochu jinak, protože jsme tam včera ze začátku někdy hráli jako na rybníku,“ říká Petr Kadlec. „Dnes jsme zachovali klidnější hlavu. Když jsme věděli, že nemáme šanci dohnat puk, tak jsme do toho nevletěli a nepropadli. Vyšlo nám to,“ má jasno plzeňský bek.

Po dvou třetinách byl ovšem stav 1:0 pro sparťany, kteří využili přesilovou hru poté, co Michal Špaček odpálil kotouč do ochranné sítě. „To se stane, je to o náhodě. Puk skočí na hokejku a už s tím nic neuděláte. Mně se to jednou stalo dvakrát během jediného utkání,“ zastává se svého méně zkušeného spoluhráče Petr Kadlec. „Jinak podle mě Špágr odehrál velmi dobrý zápas, ani není třeba mu nějak moc radit, přijde mi jistý,“ chválí devětatřicetiletý bek.

Třetí dvacetiminutovka započala obrovskou šancí Sparty, kterou však zlikvidoval Matěj Machovský. Z následného protiútoku už dokázala Škodovka vyrovnat. „Machy to výborně vychytal a my toho využili,“ chválil Indrák, který byl právě tím hrdinou, jenž tečoval Moravčíkovu střelu a dopravil puk do branky. „Já jsme Michalovi ukázal, aby mě trefil. Dobře to nahodil a já jen tečoval. Šťastný gól,“ popisuje skromně mladý forvard. „Kdybychom před tím gólem dostali na 2:0, asi bychom to už těžko otáčeli,“ myslí si Kadlec.

Vítězný gól pak padl v přesilové hře, když právě Petr Kadlec nabil na volej Ondřeji Kratěnovi. Dělová rána kapitána a nejproduktivnějšího plzeňského hráče v play-off zaplula až do Pöpperleho svatyně.


Miroslav Indrák si postupem času všímá, že oba soupeři už se dokonale přečetli, a tak se nemají čím překvapit. „Je to tak. Poté už rozhoduje každá chyba. My dnes udělali jednu, oni dvě a vyhráli jsme,“ říká útočník, který si atmosféru vyřazovacích bojů užívá. „Líbí se mi, když je to vyhecované. Člověka to vždycky víc nakopne,“ má jasno.

Na oba zápasy v Home Monitoring Aréně přišlo vyprodané hlediště, tedy celkem 8236 diváků. A to samozřejmě hráčům pomáhá. „Jak se říká, fanoušci jsou naším šestým hráčem na ledě. A my si to moc užíváme,“ chválí Miroslav Indrák.


Velký přínos má v plzeňské sestavě Ryan Hollweg. Svým napadáním, hity a zblokovanými střelami často přivádí soupeře k šílenství. „Ryan do toho chodí po hlavě. Spoustu střel mi zblokuje i na tréninku. Jeho přínos je obrovský, obzvlášť v play-off,“ říká Petr Kadlec o svém spoluhráči.

Střelecky se přestalo dařit Dominiku Kubalíkovi. Miroslav Indrák ale říká, že ho to nijak nesvazuje. „Bere to v pohodě, protože v play-off je jedno, kdo ty góly dá. Šance máme a já vím, že se trefí!“ věří svému parťákovi z lajny.

Série se tedy nyní za stavu 2:2 stěhuje do O2 areny, kde oba celky zkříží hokejky ve středu od 18:20. „Bude to vyrovnané, což jsme věděli již před začátkem. Jsem rád, že jsme to dnes zvládli a vracíme se na Spartu s tím, že pak pojedeme ještě i domů,“ říká bývalý slávista Kadlec. A že by měl kvůli své bývalé klubové příslušnosti speciální motivaci? „Ani ne. Teď jsem v Plzni a Spartu vidím jako mužstvo, které musíme porazit, abychom prošli do finále!“ uzavírá.