Ohlasy KOM

Nesmíme mít chyby v hlavách a příště vyhrát, velí Dominik Kubalík

Plzeň - Ani napotřetí to nevyšlo... Škodovka prohrála s Kometou 3:6. Hlavní příčinou tohoto nezdaru byla úvodní dvacetiminutovka, kdy se Brňané dokázali prosadit hned čtyřikrát, zato indiáni pouze jednou. Střetnutí, které do západočeské kabiny přineslo další zklamání, zhodnotil kanonýr Dominik Kubalík, jemuž sekundoval Jakub Koreis.

Mít po třech odehraných kolech na kontě jednu velikou nulu, o tom se fanouškům Škody určitě ani v těch nejhorších snech nezdálo. Realita je však jiná, indiáni zatím nezískali jediný bod. Ani Dominik Kubalík s tímto scénářem moc nepočítal: „Takový vstup si určitě nikdo nepřál, to je jasné, doufali jsme, že nějaký ten bod uhrajeme. Stalo se, je to všechno jen o nás, máme před sebou zase tři rychlé zápasy a už se to musí otočit. Musíme mít hlavy nahoře a nepanikařit. Vrátit se k našemu systému, který fungoval vloni, kdy jsme ty zápasy dokázali zlomit na naši stranu.“

Obzvlášť pikantní byl tento duel pro Jakuba Koreise, jenž v Brně řadu let působil. „Ten zápas jsem si samozřejmě takhle nepředstavoval, prohra sice mrzí s kýmkoliv, ale dnes jsem měl motivaci o něco větší. Je to velká škoda, myslím si, že jsme nezačali úplně špatně, jenže Brnu tam napadalo v podstatě úplně všechno. Nejenom v první třetině, ale vždycky, když jsme se vraceli do hry, tak se jim zase podařilo hned odskočit, čímž náš odpor zlomili,“ říká útočník s číslem 29 na zádech, který proti Jihomoravanům nastoupil ve čtvrté lajně s Nicholasem Johnsonem a Coltonem Yellow Hornem, kterému asistoval u jeho premiérové trefy.

Indiány srazil na kolena začátek utkání, neboť Kometě do branky propadlo téměř všechno, i když se Západočeši snažili hrát aktivní hokej. „Myslím, že šance si dokážeme vytvořit, jenže zatím to tam úplně nepadá. Jsou věci, co zamrzí, protože uděláme nějakou hloupou chybou, kterou soupeř okamžitě potrestá. O tom to samozřejmě je, kdo udělá víc chyb, ten prohraje. Dneska jsme jich zase více udělali my, proto to nevyšlo. Nesmíme to mít v hlavách a ve Zlíně pokud možno vyhrát,“ burcuje před nedělním mačem Kubalík.

Právě tento kanonýr a nejlepší střelec uplynulého ročníku vykřesal pro Plzeň naději, když v početní výhodě snížil na 2:4. „V přesilovce jsme to sehráli dobře, docela jsme jim zavařili. Měli jsme hodně šancí, střel i dorážek, ale vždycky tomu kousíček chyběl. Pak to naštěstí vyšlo a myslím si, že nás ten moment docela nastartoval, protože i na začátku třetí části jsme hráli dobře. Jen škoda, že jsme nedali další gól, abychom se přiblížili,“ mrzí Dominika Kubalíka. Brno na začátku třetí třetiny přidalo pátý přesný zásah a v podstatě bylo hotovo.

„Když člověk chce pořád dát gól, moc se snaží, ale sám inkasuje, tak to každého srazí. Kometa už ke konci hrála zkušeně, dobře si držela střední pásmo, my se snažili tlačit do brány, ale nevyšlo to. Pátý gól to v podstatě zazdil celé,“ uvědomuje si Kubalík. Jeho kolega z ofenzivy Jakub Koreis na závěr dodává, že není nutné házet hokejku do žita: „Musíme jít do dalšího zápasu s tím, že si musíme dávat pozor na všechny maličkosti, nevymýšlet zbytečnosti a nic světoborného, protože v takových situacích se každá malá chyba obrátí proti nám, což se nám stávalo i proti Kometě. Musíme se tedy vyvarovat chyb, možná hrát trochu více z obrany a čekat na zápas, kdy se to zlomí. V Brně jsem zažil podobnou situaci, kdy to byla velká bída, ale zlomilo se to jedním zápasem, který se vyhrál v prodloužení. Najednou se to otočilo a sezona dopadla dobře. Určitě bych nevěšel hlavu!“