Ohlay LIB

Nervozita tam byla, ale Machy to zavřel a tři body jsou doma, těší Indráka

Plzeň - Tak to byla po delší době zase jednou parádně odvedená práce! Škodovka nasázela úřadujícím mistrům pět branek, úžasný Matěj Machovský byl překonán jen dvakrát. Mezi úspěšné střelce se zapsal i Miroslav Indrák, jenž s dalším přesně pálícím borcem, kterým byl Tomáš Vondráček, dorazil na tiskovou konferenci a oba hráči zhodnotili důležitou výhru.

Vstřelená branka, přihrávka na gól, absolvovaná bitka - to byl velice perný zápas pro Miroslava Indráka: „Jsme rádi za tři body, ty jsou nejdůležitější. Doufám, že to tak bude pokračovat i dál. Rány se zase zahojí!“ Gól vstřelil po opravdu dlouhé době, naposledy se plzeňská 95 trefila 23. 10. v Třinci. „Já jsem nedal hrozně zápasů gól a už jsem nevěděl, co mám udělat. Takže jsem rád, že to tam konečně padlo. Žádné zvyky nemám, nebylo tedy co měnit,“ prozrazuje jednadvacetiletý útočník.

Zato jeho kolega z útoku Tomáš Vondráček se snažil s podobně nelichotivou sérií něco udělat. „Rituály jsem měnil každý zápas, ale pořád to nešlo… Tak doufám, že se to zlomí a už to půjde lépe,“ říká urostlý forvard. Ten se dnes trefil opravdu parádně. A jak Vondráček odhaluje, bylo to i cílené: „Většinou mířím na vzdálenější tyč, loni jsem takhle dal několik gólů, tak se to snažím takhle dávat. Věděl jsem dopředu, že takhle budu střílet, puk se mi sice trochu postavil, ale naštěstí jsem to trefil.“

Skalp lídra je náš! 🙌👌 #hcplzen #hcskoda #PLZvLIB #telh

Fotka zveřejněná uživatelem HC Škoda Plzeň (@hcplzen),


Velice propíraným momentem utkání byla bitka Miroslava Indráka a libereckého Adama Jánošíka. „Naposledy jsem se porval minulý rok s Kumstátem ze Sparty a předtím ještě první rok v áčku. Bouchli nám do Matěje v bráně, potom tam dva hráči vlétli na našeho jednoho a já to chtěl jen vyrovnat. Nebylo to cílené,“ popisuje inkriminovanou situaci sváteční ranař. Ale jak sám statečný Indrák říká, nešlo o žádnou bitku sezony: „Ani jsme se pořádně netrefili, protože nejsme bitkaři. Pak jsme se o tom i bavili, ale nedělal bych z toho vědu, to se nedá natrénovat. Věděl jsem, kdo to je, to jo… Já bych se totiž nepouštěl do všech.“ (smích)

Oba hráči přiznávají, že ke konci utkání už se Plzeňákům vkrádala na hole nervozita. S hodnocením tohoto faktu začíná útočník s číslem 5 na dresu: „Osobně jsem měl ještě v hlavě poslední domácí zápas s Pardubicemi, asi všichni jsme se trochu strachovali o výsledek. Na Liberci je vidět, že jsou ve velké pohodě, ke konci nás přetlačovali. Ale nakonec to Machy skvěle dochytal a my to naší obětavostí zvládli.“ A Miroslav Indrák dodává: „Trochu nervózní jsme byli, ale nakonec si myslím, že jsme to zvládli dobře. Machy to zavřel a tři body jsou doma. Uvidíme ve čtvrtek, jestli nás ta výhra nakopne.“

Je tato výhra oním momentem, který Škodovce v dalším těžkém průběhu soutěže pomůže? Přeci jen lídra tabulky neporážíte 5:2 každý den. „Podobný zápas jsme měli v Třinci, kdy jsme si říkali, že nemáme co ztratit. Dnes jsme si říkali to samé, bylo to celkově dosst podobné, opět se nám to povedlo, doufám, že nás to nakopne. Máme před sebou silné soupeře, tak snad získáme ještě nějaké body,“ věří Tomáš Vondráček.