Ohlasy 32. kolo

Potřebujeme prostě restartovat, míní Matěj Machovský

Plzeň – V kabině indiánů nastal po utkání opět smutek. S Olomoucí totiž vytěžili jen jeden bod, což pro ně bylo pochopitelně málo. Nevydařené důležité utkání na tiskové konferenci zhodnotili brankář Matěj Machovský a obránce Michal Moravčík.

Právě Moravčík byl tím, kdo otevřel skóre zápasu svým prvním gólem v sezoně. „Tomáš Svoboda mi to dal do hokejky, když jsem přijel z druhé vlny. Vystřelil jsem přes jejich beka, bylo to tečované a gólman reagoval na tu první střelu,“ popsal inkriminovaný moment sám střelec. „Tři body z toho ale nejsou,“ mírní nadšení.

Výkon indiánů po této brance již dobrý nebyl. „Nejely nám nohy,“ hlesl Michal Moravčík. „Olomouc bruslila lépe, byla všude dřív, vyhrávala souboje. Byla jen otázka času, kdy vyrovnají.“ S obráncem Škodovky souhlasí i gólman Machovský: „Měli jsme dobrý start, ale pak jakobychom se o to vedení opět bráli. Byl to takový řízený chaos, bohužel.“

Západočechům v utkání vůbec nevycházely přesilové hry. „Kdybychom jednu využili, tak by to bylo jiné, ale prostě nám to nejde. Přitom přesilovky jsou alfa omega zápasů,“ podotýká Moravčík, jehož celek vyslal na branku pouhých 14 střel, zatímco Olomouc hned 35! „I když jsem měl hodně zákroků, neuspokojilo mě to. Nejsem ten typ brankáře... Rád vyhrávám, takže tento zápas mě mrzí,“ řekl smutně Machovský.

V páté sérii nájezdů rozhodl hostující útočník Jan Eberle. „Udělal to hodně dobře, najížděl si ze středu a měl fůru možností. Já nestihl sklapnout betony, udělal to opravdu výborně,“ hodnotil Matěj Machovský. Jeho spoluhráči pak neproměnili pět pokusů. „Najížděli jsme si ze strany a pak chtěli střílet, to byla chyba. Budeme muset nájezdy zařadit zpět do tréninku,“ říká gólman modrobílých.

Jak se Plzeň může dostat z krize ven? „Musíme hrát furt stejně celý zápas. Není možné, abychom hráli dobře jen 10 minut ze 60. V Boleslavi musíme odehrát celé utkání poctivě,“ velí Michal Moravčík. „Všichni se snažíme dělat maximum, ale bohužel je tam nějaký blok, který nejsme schopní překonat. Nevím, čím to je. Potřebujeme prostě restartovat,“ doplňuje Matěj Machovský.

„My už v šatně nevíme, co s tím udělat. Na ledě bohužel neplníme to, co si řekneme. Je to těžké,“ doplňuje Michal Moravčík. Další utkání čeká Plzeň ve středu od 17:30 hodin na ledě Mladé Boleslavi.