Ohlasy PK2

Věříme, že to doma zvládneme a vrátíme se na pátý zápas, hlásí Čerešňák

Plzeň - Druhou prohru v předkole na ostravském ledě okomentoval bývalý obránce Vítkovic, jenž už dnes bojuje v plzeňských barvách, Peter Čerešňák.

Peter Čerešňák odehrál ve druhém utkání série ze svého pohledu velmi slušný zápas, po utkání mu však pochopitelně do řeči nebylo: „Jsem smutný a na*raný, nevím, co by se k tomu dalo říct víc,“ hlesl bek s číslem 14. Po dlouhém přemýšlení v odpovědi přece jenom pokračoval: „Byl to dobře rozehraný zápas, měli jsme ještě další šance, ale bohužel soupeř vyrovnal v poslední třetině, prodloužení bylo, jaké bylo.“

V prvním play-off za plzeňské indiány nastoupil hned proti svému bývalému týmu, ale nyní už v tom moc zvláštností Čerešňák nevidí: „Už jsme proti sobě odehráli zápasy v základní části, takže to spíše opadlo. Ale speciální je to rozhodně kvůli play-off, tak by to bylo asi proti všem týmům. Každý zápas je totiž nesmírně důležitý. Strašně to štve, že jsme to nedotáhli do vítězného konce,“ říká slovenský muž z defenzivních řad.

Začátky prvního a druhého předkola byly úplně jiné, do odvety totiž Škodovka vlétla o dost razantněji, jak den předtím slibovala. „Něco jsme si k tomu před zápasem řekli, poučili jsme se. Měli jsme šance, ale spadli tam jen dva góly. I domácí měli samozřejmě šance, Matěj Machovský toho hodně pochytal. Bylo to vyrovnané,“ myslí si Peter Čerešňák.

O hodnocení dalšího průběhu střetnutí už musí plzeňský obránce opět hodně uvažovat: „Zápas má různé fáze, jednou tlačíme my, potom oni. Vítkovice se potom gólem dostaly do hry, ale… No, musíme se z toho oklepat.“ Po první brance Ostravanů přišlo okamžité vyrovnání, zápas nakonec došel do prodloužení, které trvalo jen devět sekund. „Takto krátké prodloužení jsem ještě nezažil, to určitě ne,“ pravil Čerešňák. A bek Škodovky na závěr dodává: „Určitě věříme tomu, že to doma zvládneme a vrátíme se do Vítkovic na pátý zápas!“