Preview 5.zápas

Indiáni míří do Liberce, odvrátí (opět) konec sezóny?

Plzeň – Indiáni vyrážejí do Liberce s jasným úkolem, odvrátit první mečbol Tygrů a vrátit tak sérii na západ Čech.


BÍLÍ TYGŘI LIBEREC
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Home Credit arena, Liberec
22. března 2017
5.zápas čtvrtfinále Generali play-off

Vloni začal ve vzájemných duelech lépe Liberec, když jako první dokázal oloupit indiány o body a i přes mocný finiš domácích vyloupil HM Arénu v poměru 4:2. Jenže Západočeši se nedali a v odvetě pod Ještědem uzmuli na ledě lídra dva body. Ovšem i do třetice se radovali hosté, když v Plzni uspěli 3:1. Naposledy pak znovu domácí nebrali všechny body, indiáni na severu Čech podlehli v prodloužení. A výsledek 2:1 se v Podještědí opakoval i letos, tentokrát si ale svěřenci kouče Straky domů bod neodvezli. Stejně tak se indiánům nevedlo ani v odvetě, kdy tým zmítaný krizí doma podlehl Tygrům 0:5. Pak se ale již Západočeši nedali. Díky skvělé druhé části vyzráli na Podještědské v poměru 5:2. Naposledy ale v Liberci indiáni nestačili, dvě inkasované branky v poslední části rozhodly o vítězství domácích 3:1. A stejně dopadl i úvodní duel série, když Západočeši nedohnali dvoubrankové manko z úvodní třetiny. V odvetě začali lépe, ale vaz jim zlomila branka z poloviny zápasu. Ve třetím utkání se již indiáni prosadili, a to hned šestkrát a ukořistili duel ve svůj prospěch. Druhý den ale šípy svištěly vzduchem na prázdno a Liberec získal mečbol po výsledku 4:0. Jak bude série pokračovat v Plzni?

Pod pokličkou série

Čtvrtfinále se do Liberce stěhuje za stavu 3:1 pro Severočechy, ti tak mohou již ve středu slavit před svými fanoušky postup do dalšího kola. Úvodní duel sice v Plzni nezvládli v poměru 3:6, v odvetě se ovšem prezentovali bezchybnou obranou a čtvrtý duel ovládli 4:0. Rozhodovaly úvody utkání, vítězný celek si vždy vypracoval dvoubrankový náskok, který již nepustil. Dalším důležitým faktorem byly také přesilové hry. Indiáni v domácím dvojzápase udeřili třikrát, Tygři dokonce čtyřikrát. Navíc na každé straně urodilo také v oslabení. Při rovnovážném počtu hráčů na ledě tak udeřilo ze třinácti zářezů pouze třikrát, Dominik Kubalík se totiž prosadil ještě navíc při hře bez brankáře.

V rámci celé série padlo již třiadvacet gólů, při hře pět na pět ale pouze osm. Tygři využili v součtu šest přesilových her z dvaadvaceti, což činí procentuální využití ze všech celků ve vyřazovacích bojích nejvyšší – více než sedmadvacet procent. Indiáni jsou těsně za Chomutovem třetí, využili celkem devět přesilovek ze sedmatřiceti pokusů. V této sérii šest z patnácti. Liberec je díky tomu při hře v oslabení nejhorší. Lépe si však vede na buly, s úspěšností téměř šedesát procent je nejlepší, indiáni jsou na hodnotě 47. A Severočeši také více pálí, poměr vyslaných střel je mezi oběma mančafty 147:91. V návštěvnosti si obě města nic nedarují, do Home Creit areny dorazilo 14858 fanoušků, ve městě piva 14564.

Jízdní řád série:

Středa   15.3.2017     Liberec vs. Plzeň     3:1
Čtvrtek  16.3.2017     Liberec vs. Plzeň     4:2

Neděle   19.3.2017     Plzeň   vs. Liberec   6:3
Pondělí  20.3.2017     Plzeň   vs. Liberec   0:4
	
Středa   22.3.2017     Liberec vs. Plzeň     od 18:00
Pátek    24.3.2017     Plzeň   vs. Liberec   od 19:10 TV (případně)
Neděle   26.3.2017     Liberec vs. Plzeň     od 16:00 (případně)

	


Podrobnosti o sezóně ZDE!

Plzeň podesáté v řadě v play-off - podrobnosti ZDE!



Výsledky čtvrtfinálové série

Bílí Tygři Liberec 3
HC Škoda Plzeň 1
(2:0, 0:0, 1:1)





Branky a nahrávky: 8. Radivojevič (Lakatoš), 12. Valský (Svačina, Vantuch), 51. Bulíř (Radivojevič, Ševc) – 48. Stach (P. Kadlec, Lev).
Bílí Tygři Liberec: Lašák (Will) – R. Šimek, Ševc (A), Jánošík, Vitásek, Mojžíš (A), Derner – Bartovič, P. Jelínek, L. Krenželok – Lakatoš, Bulíř, Radivojevič (C) – Valský, Plodek, Vantuch – J. Stránský, Bližňák, J. Vlach – Svačina.
HC Škoda Plzeň: Machovský (Hylák) – P. Kadlec (A), Němeček, Pulpán (A), D. Sklenička, Čerešňák, Frühauf, Slovák – T. Svoboda, Kratěna (C), Lev – Indrák, Kracík, D. Kubalík – Schleiss, Preisinger, Stach – Martin Procházka, Koreis, Kodýtek.


Bílí Tygři Liberec 4
HC Škoda Plzeň 2
(2:2, 1:0, 1:0)





Branky a nahrávky: 4. Valský, 5. Bartovič (Ševc), 29. Bartovič (Svačina, Valský), 58. L. Krenželok (R. Šimek, Bartovič) – 3. Lev (P. Kadlec, Indrák), 15. Čerešňák (Lev).
Bílí Tygři Liberec: Lašák (Will) – R. Šimek, Ševc (A), Mojžíš (A), Vitásek, Jánošík, Derner – Bartovič, P. Jelínek, L. Krenželok – Lakatoš, Bulíř, Radivojevič (C) – Valský, Vantuch, Svačina – J. Stránský, Bližňák, J. Vlach – Ordoš.
HC Škoda Plzeň: Machovský (Hylák) – P. Kadlec (A), Němeček, Pulpán (A), D. Sklenička, Čerešňák, Frühauf, Slovák – Lev, Kratěna (C), D. Kubalík – Indrák, Preisinger, Stach – Martin Procházka, Kracík, T. Svoboda – Schleiss, Kodýtek, Koreis.


HC Škoda Plzeň 6
Bílí Tygři Liberec 3
(3:2, 1:1, 2:0)





Branky a nahrávky: 4. Kratěna (T. Svoboda), 8. Pulpán (Lev, Čerešňák), 13. T. Svoboda (Pulpán), 23. T. Svoboda (Kratěna), 48. T. Svoboda (Kratěna), 60. D. Kubalík – 10. Valský (Ševc, Svačina), 16. P. Jelínek, 26. Bulíř (P. Jelínek).
HC Škoda Plzeň: Machovský (Hylák) – Němeček, P. Kadlec (A), D. Sklenička, Frühauf, Pulpán (A), Čerešňák, Kvasnička – Lev, Kratěna (C), T. Svoboda – D. Kubalík, Stach, Indrák – Schleiss, Preisinger, Martin Procházka – Koreis, Kracík, Hrnka.
Bílí Tygři Liberec: Lašák (Will) – Ševc (A), R. Šimek, Vitásek, Jánošík, Derner, Pyrochta – L. Krenželok, P. Jelínek, Bartovič – Radivojevič (C), Bulíř, Lakatoš – Svačina, Vantuch, Valský – Ordoš, Bližňák, J. Stránský – J. Mikyska.


HC Škoda Plzeň 0
Bílí Tygři Liberec 4
(0:2, 0:0, 0:2)





Branky a nahrávky: 5. Svačina (Valský, Vantuch), 12. P. Jelínek (Bulíř, R. Šimek), 43. Radivojevič (Bulíř), 54. Lakatoš (Ševc, Svačina).
HC Škoda Plzeň: Machovský (Hylák) – Němeček, P. Kadlec (A), D. Sklenička, Frühauf, Pulpán (A), Čerešňák, Kvasnička – Lev, Kratěna (C), T. Svoboda – D. Kubalík, Stach, Indrák – Schleiss, Preisinger, Martin Procházka – Koreis, Kracík, Hrnka.
Bílí Tygři Liberec: Will (Lašák) – Ševc (A), R. Šimek, Vitásek, Jánošík, Derner, Pyrochta, Plutnar – L. Krenželok, P. Jelínek, Bartovič – Radivojevič (C), Bulíř, Lakatoš – Svačina, Vantuch, Valský – Ordoš, Bližňák, J. Stránský.