Ohlasy CHM

Začali jsme proměňovat šance, těší Miroslava Indráka

Po úterní porážce v prodloužení proti Chomutovu čekala na indiány čtvrteční odveta na severu Čech. Zde Škodovka oplatila soupeři předchozí prohru a po dobrém výkonu pokořila Piráty. V utkání se činil především Miroslav Indrák, který se poprvé prosadil v přípravě, a přidal navrch hned dva zářezy do černého.

Plzeňští hokejisté vstoupili do utkání proti Pirátům na jedničku, když se hned v první minutě zápasu ujali vedení po Gulašovi trefě. Po dlouhé době proto nemuseli dotahovat gólovou ztrátu. „Určitě nám to pomohlo. Říkali jsme si, že musíme všechno házet na bránu, a povedlo se nám to hned na začátku zápasu," řekl k dobrému startu plzeňský útočník Miroslav Indrák.

Severočechům se sice následně podařilo v první třetině vyrovnat, ale jinak měli utkání ve své režii výhradně hráči Plzně, kteří ve druhé třetině odskočili na rozhodující rozdíl. „Hráli jsme dobře. Byli jsme od začátku zápasu lepší, akorát jsme v první třetině neproměňovali naše šance. Potom už jsme ale začali dávat i branky a výsledek jsme si pohlídali," pokračoval křídelník indiánů, jenž se na vítězství podílel dvěma brankami. „Měl jsem nějaké šance už v dřívějších utkáních, ale bohužel jsem je neproměňoval. Proti Chomutovu jsem se cítil dobře a věřil jsem, že střeleckou smůlu protrhnu. Navíc jsem se prosadil hned dvakrát, což je taková třešnička na dortu," těšilo dvaadvacetiletého forvarda Škody.

Šikovné křídlo s číslem devadesát pět na dresu stálo u obou branek na správném místě, kde ho našli jeho spoluhráči. „Míra Presinger zavezl puk do útočného pásma a poté to dával Kvasňovi (David Kvasnička), jemuž to sjelo, a odrazilo se to ke mně. Já ihned vystřelil a puk prošel myslím pod lapačkou, moc jsem to neviděl," popisoval první trefu Indrák. U druhé branky naopak zafungovala nacvičená věc. „Byl to domluvený signál. David Stach mi to od mantinelu dal přesně před branku a já to pouze zasunul do sítě. Byla to proto především zásluha spoluhráčů. Snažím se pouze být připravený a proměňovat to," dodal šťastný střelec.

A v čem byl podle Miroslava Indráka rozdíl mezi oběma zápasy proti Pirátům? „Především v proměňování šancí. Zatímco doma nám to nepadalo, v Chomutově se to otočilo. Je vidět, že se naše střelba postupně zlepšuje a musíme v tom nadále pokračovat," věří ve stoupající trend výkonů útočník Škodovky.