Znovu o šest bodů

P l z e ň - Poslední duel roku 2002 sehrají keramici v Budvar Areně na jihu Čech, kde se jim tradičně daří. Jihočeši na svém ledě v zápase s Keramikou Plzeň již více než dva roky nebodovali! Potvrdit tuto sérii a nepromarnit další příležitost k nakročení do play-off se budou hokejisté Plzně snažit v zápase, který začíná v jihočeské metropoli v 17 hodin a můžete jej sledovat v přímém on-line přenosu na hcplzen.cz.

V loňské ani letošní sezóně keramici neztratili na jihu Čech ani bod, při skóre 11:3. Dvakrát přitom byli účastníky premiérového utkání v nově otevřeném stadionu Jihočechů. Mužstvo vedené bývalým trenérem Plzně Jaroslavem Liškou vyznává útočné pojetí hokeje, se kterým jsou keramici, soudě podle dosavadních výsledků, schopni se úspěšně vyrovnat.

Zápas s tabulkovým sousedem bude nadmíru důležitý, bude to souboj o šest bodů. Pakliže Budějovičtí uspějí, dotáhnou se bodově na keramiky, v opačném případě Plzeňané odskočí na rozdíl šesti bodů. Domácí prostředí tedy Budějovickým velí zvítězit. Zatím okupují 11. místo extraligové tabulky.

BUDOU CHYBĚT JIHOČECHŮM
JménoDůvod absence
Milan Michálek
Jiří Šimánek
účast na MSJ
zlomená čelist

Neúspěchy donutily vedení na jihu Čech ke změnám. Kapitánské céčko přebral po Rudolfu Suchánkovi Milan Nedoma. S ním se ale po několika zápasech jihočeský klub rozloučil. Stejně tak s Petrem Gřegořkem a Petrem Sailerem. Odešli tedy hráči, se kterými si fanoušci tento klub spojovali. Gřegořek zakotvil v Liberci, Sailer ve Slavii a Nedoma se snaží prosadit ve Spartě. Ale přišla také nová hokejová "krev". Ze Sparty výměnou za Nedomu Jan Slavík, za Sailera ze Slavie Josef Štraub a Petr Míka. Po těchto změnách tak chtějí Budějovičtí zahájit ostrý atak míst zaručujících play-off.

PŘEDPOKLÁDANÁ SESTAVA:

Hudáček - R.Suchánek, Slavík, Jindra, Babka, Jasečko, Kotaška - Míka, Turek, Bartoš - Štrba, Štraub, Rob - Ondřej, Vondrka, S.Procházka.

Keramika v minulém kole přehrála Karlovy Vary a lze očekávat, že úspěšná sestava se měnit nebude. Dokázaly se prosadit jak druhá tak třetí lajna, po hříchu doposud mlčí elitní útok Ujčík - Straka - Andrašovský. V brance se opět představí Libor Barta, který proti Karlovým Varům podal vysoce soustředěný výkon. Krýt záda mu bude Zdeněk Šmíd, který právě proti Českým Budějovicím prožil svůj debut v plzeňském dresu a rovnou vítězný.

BUDOU CHYBĚT KERAMICE PLZEŇ
JménoDůvod absence
Václav Eiselt
Michal Divíšek
Jakub Koreis
prasklé ramenní pouzdro
poranění stehenního svalu
účast na MSJ

PŘEDPOKLÁDANÁ SESTAVA KERAMIKY PLZEŇ

Barta - Řezníček, Kubeš, Dobroň, Výborný, Vobořil, Vlček – Ujčík, Straka, Andrašovský – Dvořák, Juraj Štefanka, Matějovský – Švík, Hurtaj, Adamský – Topol, Radek Procházka, Volák