Třetí pokus o zdolání Vítkovic

P l z e ň - Loňský vicemistr se po špatném začátku zvolna propracoval do klidnějších částí extraligové tabulky a pevně buduje svoji pozici před vyřazovacími boji. S Vítkovicemi se letos keramici utkali dvakrát, získali jeden bod a vstřelili Ostravanům pouze dvě branky. Tímto zápasem zakončí keramici těžkou šňůru tří zápasů na zimních stadionech soupeřů.

Vítkovičtí se letos velmi pomalu nadechovali k bodovému sběru. Hru výrazně oživil uzdravený Radim Tesařík, jehož působení na útočné modré při přesilové hře Vítkovic budilo u soupeře obrovský respekt. Exvsetínský obránce, majitel několika titulů a doposud nejproduktivnější obránce Vítkovic však již plzeňského brankáře ohrožovat nebude. Zájem o jeho služby projevila Jaroslavl a Tesařík je již v týmu trenéra Vladimíra Vůjtka staršího. Světlo světa při této příležitosti také spatřily poněkud překvapivé zprávy o některých nesplacených finančních závazcích klubů směrem k hráčům. Podle slov vítkovického manažera by "ruské dolary" měly klubu v tomto ohledu výrazně pomoci.

Mezitím začíná na severu Moravy čím dál jasněji svítat mladá hvězdička českého hokeje Rostislav Olesz, kterému bude teprve letos osmnáct let! V zápase s Pardubicemi vstřelil reprezentačnímu brankáři Adamu Svobodovi dvě branky a výrazně se tak podílel na vítězství Vítkovic 3:1.

Ozdobou týmu Vítkovic a celé extraligy je elitvní vítkovický útok Kaděra - Burger - Moravec. Jednoliví členové vstřelili v součtu více jak čtvrtinu všech branek Moravanů. Rozstřílel se však také polský útočník Leszek Laskiewicz, autor celkem osmy branek. Nejlépe střílejícím obráncem je pak Marek Černošek, který dříve oblékal také dres Plzně.

Branku Vítkovic hájí Jiří Trvaj, jeho náhradník a účastník letošního mistrovství světa juniorů Martin Falter se dostal do branky pouze dvakrát. Úspěšnost Trvaje je solidních 93 %.

PŘEDPOKLÁDANÁ SESTAVA VÍTKOVIC

Trvaj - Philipp, Jurečka, Černošek, Zátopek, Výtisk, Zápotočný - Kaděra, Burger, D. Moravec - I. Padělek, Gron, Krayzel - Laszkiewicz, Melenovský, Selingr - Irgl, A. Padělek, Olesz.

PŘEDPOKLÁDANÁ SESTAVA KERAMIKY PLZEŇ

Barta - Řezníček, Kubeš, Dobroň, Výborný, Vobořil, Vlček – Ujčík, Straka, Andrašovský – Dvořák, Juraj Štefanka, Matějovský – Švík, Hurtaj, Adamský – Topol, Radek Procházka, Volák.

HISTORICKÁ BILANCE:

Plzeň vs. Vítkovice: 44 22 5 17 120:123

Zápas začíná v neděli pět hodin v ostravském Paláci kultury a sportu a budete jej moci sledovat v přímém on-line přenosu na na našich stránkách www.hc-vitkovice.cz.