Hráčská výměna

Plzeň mění s Jihlavou! Straka odchází výměnou za Kubalíka

Plzeň – Západočeši se s Duklou dohodli na výměně, která potrvá do konce sezóny. Do Jihlavy se přesune Petr Straka, domů se vrací Tomáš Kubalík.

Petr Straka se vrátil ze zámoří před letošní sezónou a odehrál všech třiačtyřicet zápasů. Na své konto si zapsal osm branek a čtyři připravil pro své spoluhráče. Naskočil i ke dvěma zápasům národního mužstva.

Tomáš Kubalík je starším bratrem Dominika, který v plzeňském dresu řádil ještě i část letošního ročníku, než se přesunul do Švýcarska. Tomáš v Jihlavě odehrál dvaatřicet zápasů s bilancí 5+7. V minulosti naskočil za Columbus ke dvanácti duelům NHL, v KHL zase hájil barvy Lva Praha a Slovanu Bratislava. Letos načal sezónu ve Finsku. Nyní se tak ztrácený syn vrací na západ Čech.

„Trenéři chtěli vyššího energického útočníka, měli jsme více možností, ale nakonec se rýsovala tahle jako nejlepší. Petrovi moc děkujeme za dosavadní práci v Plzni, takové výměny se občas dějí, takový je prostě hokej, přejeme mu, ať se v Jihlavě daří,“ uvádí sportovní manažer klubu Tomáš Vlasák.