Střídavé starty

Mladé pušky se představí v první lize

Plzeň – Indiáni na začátku extraligové sezóny hlásí změny v hráčském kádru. Mladé naděje dostanou možnost herního vyžití v první lze. Všechni tři hráči budou v nových působištích na střídavé starty, Západočeši si je tak kdykoliv mohou stáhnout zpět.

Konkrétně se jedná o plzeňského rodáka Matyáše Kantnera. Devatenáctiletý forvard debutoval v extralize vloni, v šestnácti utkáních nasázel čtyři branky a přidal asistenci. Šestatřicet duelů pak zvládl za Litoměřice, naskočil i v dresu v Klatov či plzeňské juniorky. Nechyběl v reprezentačním výběru do dvaceti let. Předloni také strávil sezónu v zámoří v OHL a přidal účast na mistrovství světa do osmnácti let. Nyní vypomůže Jihlavě.

Stejně starý Jakub Pour se narodil v Rokycanech, vloni za A-tým zvládl patnáct střetnutí s vyrovnanou bilancí 2+2. I on oblékl dres Klatov, nejvíce zápasů však odehrál za plzeňské juniory – 36 zápasů / 28 bodů. Nechyběl výběr do devatenácti let. Nyní přjde výzva v podobě Litoměřic.

Do kádru Stadionu zamířil i opět devatenáctiletý obránce David Kvasnička. Rovněž rodák z Rokycan debutoval mezi dospělými z modrobílém dresu již tři sezóny zpátky, celkem stihl již jednapadesát utkání, ve kterých zaznamenal čtyři asistence. I on vloni vypomohl Klatovům, Litoměřicím a reprezentační trenéři si jej vybrali do kategorie devanáctek i dvacítek.