Návrat Petra Straky

Opět doma! Do Plzně se vrací Petr Straka

Plzeň - Indiáni hlásí další posilu do útoku! Domů na západ Čech se vrací odchovanec i rodák ze západočeské metropole Petr Straka!

V roce 2009 odešel Petr Straka do zámořské juniorky, kde se v dresu Rimouski Océanic hned od začátku výrazně prosazoval. Ještě před tím si s dorostem indiánů užil mistrovské oslavy spolu třeba s Markem Mazancem či Jakubem Jeřábkem. Po skvělé první sezóně, ve které měl průměr bod na zápas, přišel i úspěch na draftu NHL. Ve druhém kole v roce 2010 si vybral Petra Straku Columbus Blue Jackets.

Během čtyř sezón v juniorské QMJHL si Petr Straka připsal ve 269 zápasech 273 bodů za 125 vstřelených branek a 148 asistencí. Po úspěšném působení v juniorských soutěžích přišel přechod do seniorského hokeje, konkrétně angažmá v AHL. Během čtyř sezón v AHL odehrál plzeňský rodák 230 utkání s bilancí 46 branek a 55 asistencí.

Sezóna 2014/15 byla pro Petra Straku druhou sezónou v seniorském hokeji, ale také sezóna během které přišla i šance v NHL. V dresu Philadelphie Flyers odehrál jen tři utkání, dokázal však hned dvakrát bodovat v nejslavnější hokejové lize světa.

Vloni se mladý šikula vrátil domů, v rodné Plzni zapsal dvanáct bodů ve třiačtyřiceti utkáních, následně ještě šest v devíti startech za Jihlavu. Nyní se Petr Straka opět představí v dresu indiánů.

“Asi všichni vědí, jak to loni s Petrem bylo. Chtěli jsme udělat změnu, ale musíme si přiznat, že ta výměna nám úplně nevyšla jak jsme si přáli. A teď nám odešli nějací útočníci a Petr byl na zkoušce v Hradci Králové, kde se nedohodli. A my Petra známe, víme že je to poctivý hráč, který maká na plno, umí dát gól a zároveň odvede práci i dozadu. Trenéři ho do týmu chtěli,” uvádí k podpisu smlouvy sportovní manažer klubu Tomáš Vlasák.