Kvasnička v U19

Stříbrný David Kvasnička z Turnaje pěti: Jsme dobrá parta!

Plzeň - Na domácím Turnaji pěti čeští reprezentanti do devatenácti let vybojovali cenné stříbro, když skolili Finsko, Švýcarsko a Německo, nestačili pouze na Švédsko. Pěti asistencemi se blýskl obránce indiánů David Kvasnička. V dresu se lvíčkem na hrudi bojovali i další plzeňští mladíci Petr Eret (1+0), Jakub Pour (0+1) a Kristián Kolář (60 minut/2 góly/23 střel/úspěšnost zákroků 91,3%).


INFORMACE O TURNAJI ZDE!

Davide, jak jste si užil Turnaj pěti zemí?
Byl to kvalitní turnaj. Těšil jsem se na kluky, dlouho jsem je neviděl. Bylo příjemné s nimi opět strávit celý týden, jsme dobrá parta.

Co chybělo ke zlatu? Tedy konkrétně v zápase se Švédy?
Myslím, že hlavně chyběl pan trenér Varaďa, který musel odjet do Davosu, kde má turnaj s Třincem. Bylo znát, že není na střídačce. Jinak si myslím, že to byl vyrovnaný zápas až na koncovku duelu, kde jsme udělali zbytečný útočný faul a následně jsme z toho inkasovali.

Osobně jste nasbíral pět asistencí, jak jste spokojený se svým výkonem?
Vážím si, že jsem pár bodů nasbíral. Hlavně bych chtěl ale poděkovat trenérům, kteří mi dali hodně prostoru jak ve hře pět na pět, tak hlavně v přesilových hrách. Myslím, že mi turnaj docela vyšel, ale samozřejmě to mohlo být lepší.

Dají se nějak porovnat týmy Švédska, Německa, Švýcarska a Finska?
Seveřané - to je hokejová špička, výborně bruslili a napadali, Švýcaři jsou na tom podobně, jen Německo bylo slabší.

V týmu byli hned čtyři indiáni, pomáhá to více?
Je příjemné, když se nás sejde víc kluků z Plzně. Hrajeme spolu v klubu, tak již víme, co od koho čekat. Takže výhoda to je.

Nemrzelo vás, že jste přišel o turnaj A-týmu pod širý nebem?
Psal jsem si s klukama. Viděl jsem i fotky, tak mě to samozřejmě při prohlížení mrzelo, muselo to tam být parádní. Ale zase v Hradci Králové jsem hrál čtyři zápasy, ve Švýcarsku bych nastoupil k jednomu, maximálně dvěma.

Dlouho jste chyběl pro zranění, co vám vlastně bylo a již jste zcela fit?
V zápase s Chomutovem jsem si zlomil dvě žebra, byl jsem přibližně měsíc mimo hokej. Ale již je to v pohodě, jen musím nabrat znova kondici.

Jaký je váš následující osobní program?
Od úterý se normálně zapojím do tréninku A-týmu, ale dál nevím, jak to se mnou bude.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!