Do Havířova jede Keramika kompletní

P l z e ň - Led Panterů z Havířova bude poslední prověrkou keramiků před reprezentační přestávkou. S posledním celkem tabulky a jistým barážistou se Keramice letos nedaří. Ze tří zápasů zvítězila pouze jednou, zbylé dva zápasy vyhráli Moravané. Ke Keramice se ještě nepřipojí Jiří Hanzlík, který se do Plzně vrací z hostování v Liberci.

Současný vývoj v extraligové tabulce přinesl na hokejky Havířovských klid. S jistým osud celku, který bude muset svoji extraligovou příslušnost obhajovat v baráži, se na severu Moravy již smířili a zaměřili se na doplňování mužstva a získávání sebevědomí. Svěřenci trenéra Kužílka od debaklu v Liberci (2:7) podávají dobré výkony. K nim se odrazili v televizním duelu s Vítkovicemi, které senzačně přehráli 1:0.

Následující duel s Třincem se v Havířově kvůli ohlášené bombě na stadionu nedohrál, a to za pro Pantery nadějného stavu 4:2. Z dalších čtyřech zápasů vyválčili Panteři čtyři body, včetně senzačního úspěchu na ledě mistrovské Sparty, kterou o dva body obral svoji brankou Petr Hrbek.

V brance Havířova podává výborné výkony odchovanec plzeňského hokeje Michal Mařík. V posledních pěti dohraných zápasech pustil za svá záda pouze 11 branek, přičemž šlo např. o duely v Pardubicích či na již zmiňované Spartě. Z obranných řad Havířova zmizel před koncem přestupního termínu Martin Holý, kmenový obránce Sparty Praha. Místo něj povolali Severomované do svých řad Tomáše Vlčka z Prostějova. Stejně jako stoupá forma Havířova, roste i výkonnost některých útočníků. Svoji šanci v Havířově chytil za pačesy mladý Martin Čech, který u Panterů hostuje ze Zlína. Očekávanou roli již plní Petr Hrbek, dodává hře klid a potřebné zkušenosti.

SESTAVA HAVÍŘOVA Z MINULÉHO KOLA:

Mařík - V. Čech, Cartelli, Horáček, Boháček, Dobrovolný, Holý (Michael Procházka) - Sršeň, Folta, Polanský - Staněk, Hrbek, Martin Čech - J. Kopecký, Hebar, Lamich - Rak, Frieb, Prštický.

Havířov by měl být kompletní, včetně kmenového hráče Keramiky Jiřího Dobrovolnýho. Obránce Holého by měl oproti sestavě z minulého kola nahradit Tomáš Vlček či Michael Procházka.

I Keramika Plzeň bude kompletní, včetně všech svých útočných es. V posledních deseti zápasech jasně ční v bodovém zisku nad ostatními trojice Straka (3+8), Dvořák (7+3), Hurtaj (6+4). Z obránců je naopak neúspěšnější David Mazanec se čtyřmi body (1+3), o bod zpět je Michal Dobroň (1+2). K dispozici bude i Daniel Branda, kterého proti Zlínu sužovala horečka a Libor Barta, o něhož se pokoušela chřipka.

SESTAVA PLZNĚ Z MINULÉHO KOLA:

Barta - M. Divíšek, Řezníček, Dobroň, Výborný, Mazanec, I. Vlček - Dvořák, J. Straka, Andrašovský - Branda, Hurtaj, Eiselt - R. Procházka, J. Štefanka, Matějovský - Volák, Švík, Adamský.