Preview OF2

Osmifinálová odveta v Lize mistrů je tady, italské Bolzano míří do Plzně!

Plzeň - Škodovka se v Champions Hockey League podruhé utká s týmem HC Bolzano, které přicestuje do Home Monitoring Arény, celky se na západě Čech utkají v odvetném utkání osmifinále soutěže. První vzájemný zápas se odehrál v Itálii a modrobílí ho zcela ovládli, když zvítězili 6:1. Mač bude rozehrán v úterní podvečer od 17:00!

První vzájemné střetnutí

Jak bylo řečeno, první vzájemný duel zvládli indiáni skvěle, do vedení se v Bolzanu dostali velice brzy. V páté minutě se totiž Jan Eberle po pravé straně prohnal do útočného pásma, přes střed hřiště přihrál přesně na levý kruh, kde byl nikým nekrytý bek Conor Allen. Americký obránce si touš zpracoval a bleskově ho poslal do protějšího horního rohu branky Lelanda Irvinga. O dvě a půl minuty později už indiáni vedli 2:0! Znovu skvěle zapracovala čtvrtá formace hostí, když Petr Kodýtek na vlastní modré čáře vypíchl kotouč, záhy se mohl s Miroslavem Indrákem vydal do přečíslení. Indrák vypálil puk do betonů Irving, poté ho však nespustil z dohledu a nakonec ho procpal do sítě, čímž zvýšil vedení Škody.

Také druhou třetinu vyhráli Západočeši o dva góly, i když se jako první radovaly domácí Lišky. Bolzano se rychle prohnalo do útočného pásma, gólman Miltchakov vyrazil krkolomný pokus Kuparinena jen před sebe, čehož využil pohotový Alexander Petan. Ve 26. minutě duelu opět udeřila Škodovka. Kodýtek našel na modré čáře Jakuba Kindla, který předvedl famózní individuální akci. Skvělou kličkou se zbavil dvou protihráčů, poté ještě skvělejším pasem oslovil Miroslava Indráka, který se střelou z voleje nemýlil. Po mele před plzeňskou bránou uzmul puk Milan Gulaš, který se svými spoluhráči vyrazil rychle dopředu. V útočném pásmu si zkušeně počkal a zamířil přesně pod břevno domácí brány. Indiáni vedli 4:1.

V závěru prostřední třetiny pak uzamkli Bolzano v obranném teritoriu, Lukáš Kaňák se báječně protáhl kolem pravého mantinelu. Poté přihrál na volného Miroslava Indráka, který si šikovně potáhl puk a překonal Irvinga popáté. Pro plzeňskou 95 se jednalo o hattrick!

Ve třetím dějství postupně pálil Kracík, Jones a Kodýtek, ale ani jeden zatím nedokázal vsítit šestý plzeňský úspěch. To se povedlo až v 50. minutě. Petr Straka proplul po pravé straně k bráně Lišek a střelou zápěstím do horního rohu si i on připsal gól.

Hokejisté italského mužstva byli z průběhu zápasu lehce frustrovaní, což ukázali při pošťuchování po gólu Petra Straky. Poté se do sebe dokonce v pěstním souboji pustili Daniel Frank a Conor Allen, oba po bitce zamířili kvůli trestu do kabin. Duel už se poté spíše jen dohrával, indiáni byli s výsledkem 6:1 naprosto spokojení, domácí se dopředu příliš nehnali. Škoda tak do odvety získala výtečný náskok.

HC Bolzano 1:6 HC Škoda Plzeň

23. Petan (Kuparinen, Frigo) – 5. Allen (Eberle, Kaňák), 7. Indrák (Kodýtek), 26. Indrák (Kindl, Kodýtek), 33. Gulaš (Kracík), 39. Indrák (Kaňák), 50. Straka

Sestava Bolzana: Irving (41. Smith) – Rowley, MacKenzie, Gieger, Campbell, Nordlund, Marchetti, Glira – Catenacci, Findlay, Blunden – Miceli, Crescenzi, Insam – Frigo, Kuparinen, Petan – Deluca, Bernard, Frank

Sestava Plzně: Miltchakov (Frodl) – J. Kindl, Jones, Allen, Kaňák, Čerešňák, Pulpán – Straka, Kracík, Gulaš – D. Kindl, Nedorost, Němec – Stach, Preisinger, Kratěna – Indrák, Kodýtek, Eberle

Aktuální forma obou týmů

HC Škoda Plzeň

Škodovka během duelů s Bolzanem odehrávala dva zápasy. Po reprezentační přestávce se indiáni vrátili do extraligy, aby se představili na ledě pardubického Dynama. Východočeši se v utkání rychle dostali do vedení, leč za Západočechy vyrovnal bojovník Miroslav Preisinger. Plzeňané se záhy získali náskok, když se z dorážky prosadil Conor Allen, který přesnou trefu zaznamenal i v Bolzanu. Za stavu 2:2 došel mač k nájezdům, které rozhodl Vojtěch Němec. Plzeň tak v Pardubicích vyválčila 2 body, výhrou prolomila sérii čtyř extraligových proher.

V posledním odehraném duelu před odvetou v Champions Hockey League se modrobílí představili na domácím ledě proti Zlínu. Hostující Berani se dostali v první třetině do vedení 2:0, ve druhé části dokázal snížit plzeňský Jaroslav Kracík. Vyrovnat se již Škodě nepodařilo, ta si tak připsala pátou extraligovou prohru z posledních šesti odehraných zápasů.

HC Bolzano

Italský celek se v EBEL dostal ke třem utkáním,všechny dokázal zvládnout. Týden po prohře s Plzní se Bolzano venku představilo proti Dornbirnu. Lišky navázaly na dobré výsledky, který v soutěži předvádí, a zvítězily 4:1. V dalším střetnutí se představily na ledě Grazu, tento duel byl velmi vyrovnaný, za stavu 0:0 došel do prodloužení, který rozhodl přesnou ranou útočník Bolzana Brett Findlay.

V nejbližším odehraném utkání Bolzano na domácím stadionu přivítalo Innsbruck. Dlouho to vypadalo na další pohodovou výhru Lišek, které vedly po prvním dějství 3:0. Jenže v duelu se poté strhla obrovská přestřelka, která se v EBEL čas od času objeví, kterou Bolzano nezvládlo. Italský tým podlehl Innsbrucku 5:8, přišel tak o vedení v lize, po několika duelech klesl na druhé místo.

Řekli před odvetou

Ladislav Čihák slibuje, i když k tomu vysoká výhra 6:1 z prvního vzájemného klání svádí, že indiáni na domácím ledě budou hrát nadoraz a jasně si půjdou pro výhru. „Budeme hrát na 100 % a uděláme maximum pro to, abychom vyhráli. Věřím, že fanoušci, kteří dorazí, teď je budeme opravdu hodně potřebovat, uvidí solidní utkání. Nebudeme taktizovat, nic takového, budeme hrát,“ říká hlavní trenér plzeňských hokejistů.

Útočník modrobílých Jan Eberle zase doufá, že Západočechům dodá dobré skóre do odvety více klidu. „Máme to dobře rozehrané, zase se od zápasu můžeme odrazit. Musíme hrát stejně jako v extralize, ale hlavně zlepšit koncovku,“ velí forvard s číslem 17 na zádech. Eberle věří, že případný úspěch v odvetě může indiány opět psychicky nakopnout: „Každá výhra tým nabudí. Ale není to o jednom zápase, musíme vyhrát dvakrát třikrát v řadě, abychom vymazali tu černou šňůru, která se za námi teď táhne.“

Jaký je podle zkušeností z prvního utkání italského soupeře? „Bolzano má v týmu spoustu Kanaďanů, takže se prezentuje tvrdým a rychlým hokejem. I jejich liga, kde pravidelně hrají, je taková otevřenější, hraje se hodně nahoru a dolů,“ popisuje Ladislav Čihák.

HC Škoda Plzeň

Nejproduktivnější hráč (Top Scorer): David Stach – 11 bodů (3+8)
Nejlepší střelec: Miroslav Indrák – 5 branek
Nejlepší nahrávač: David Stach – 8 asistencí
Nejproduktivnější obránce: Lukáš Kaňák – 5 bodů (2+3)
Nejtrestanější hráči: Jakub Kindl – 35 minut
Nejlepší hráči v bodování +/-: Peter Čerešňák (+7)
Nejhorší hráč v bodování +/: Miroslav Preisinger (-1)
Gólmani:
Dominik Frodl – 120 minut / pr. 2,00 | 91,11 %
Dmitri Mitchakov – 303 minut / pr. 2,18 | 91,13 %

HC Bolzano

Nejproduktivnější hráči (Top Scorer): Michael Blunden – 6 bodů (5+1)
Nejlepší střelec: Blunden a Insam – 5 branek
Nejlepší nahrávači: Timothy Campbell – 5 asistencí
Nejproduktivnější obránce: Timothy Campbell – 5 bodů (0+5)
Nejtrestanější hráči: Daniel Frank – 27 minut
Gólmani:
Leland Irving – 348 minut / pr. 3,27 | 89,78 %
Jacob Smith – 20 minut / pr. 1,00 | 94,27 %

Program Škody v CHL | Osmifinále

HC Bolzano – HC Škoda Plzeň  1:6 
HC Škoda Plzeň – HC Bolzano  20. 11. 2018 od 17:00