CHL: Ohlasy SF1

Před domácími fanoušky připravíme Frölundě opravdu těžký zápas, hlásí Conor Allen

Třetí plzeňský hattrick z třetího soutěžního venkovního utkání v řadě obstaral Conor Allen. U beka se jedná o zvláště mimořádný počin! Americký obránce ve službách Škody měl z třígolového úspěchu pochopitelně zkalenou radost, kterou zapříčinila prohra v prvním semifinálovém klání v Champions Hockey League. Západočeši prohráli na ledě Frölundy 3:6. V článku kromě ohlasů plzeňského střelce naleznete i všechny jeho trefy.

Conor Allen se v probíhající sezóně ukazuje nejen jako nesmlouvavý bojovník, ale i jako šikovný střelec. Proti švédským Indians se trefil třikrát, po utkání přes prohru hledal pozitiva: „Samozřejmě je pro mě hattrick kladem této prohry. Také si myslím, že máme na čem stavět. Naštěstí pro nás se hraje odvetným systémem, takže před sebou máme ještě jeden zápas. Čekají náš další tři třetiny proti stejným protihráčům. Z jejich hry jsme se toho dost naučili, abychom jim příští týden před domácími fanoušky připravili opravdu těžký zápas!“ Modrobílí v žádném případě nic nevzdávají, i když doma budou muset mazat náskok soupeře o tři góly.

Co všechno Plzeňští na ledě švédského týmu okusili? „Opravdu jsme na vlastní kůži poznali, jak moc šikovní jsou. To se nám bude do odvety hodit. Myslím si, že musíme hrát do těla, abychom je dostali ze hry, aby jen odhazovali puky. Když na ně tvrdě vlítneme, což vím, že dokážeme, tak si myslím, že je vykolejíme a budeme mít šanci na vítězství,“ takový našel plán Allen do druhého semifinálového střetnutí.

V první třetině byli Indians rozhodně hodně nebezpeční. Nejprve přežili obrovskou šanci Gulaše v oslabení, aby pak stále ještě v početní nevýhodě skóre sami otevřeli. Frölunda pak vlastní přesilovku využila, leč Conor Allen oplácel stejnou mincí. V oslabení ujel všem a snížil, ve druhém dějství pak dokonce sám srovnal na 2:2, nicméně od té doby vládl opět švédský celek. To amerického beka obzvlášť mrzelo, i když hlavu nevěší: „Dotáhli jsme jejich dvougólové vedení, inkasovat v oslabení je pro tým vždycky zklamání. Gól na 2:2 byl pro nás hodně významný, jenže oni hned za další dvě minuty zase skórovali, což totálně zazdilo náš rozjezd. Bohužel pro nás. Ale myslím si, že máme na to, abychom po nich ještě šli. Musíme za to vzít!“

Jak už bek s číslem 37 na zádech zmínil, doma se Plzni bude hrát před vlastními příznivci výborně, chválí je a spoléhá na ně i do odvety: „Jsem v týmu zatím půl roku, z našich fanoušků a z toho, jaký rámus dokáží vytvořit v naší hale, jsem totálně nadšený. Vím, že pro hostující tým není vůbec snadné v Plzni hrát. Všichni doufáme, že naši fanoušci znovu přijdou a udělají to pro Frölundu těžké, nám to naopak usnadní!“